KiK expanduje, v ČR chce přes 250 prodejen

úterý, 23. května 2017, 13:59 Aktuality, Marketing MediaGuru

Společnost KiK, jež letos slaví 10 let na českém trhu, i nadále plánuje expanzi. Ke konci loňského roku měla 191 poboček, letos chce otevřít dalších deset nových. Cílem je mít v tuzemsku přes 250 prodejen. 

Spolu s rozšiřováním prodejní sítě neustále probíhá i renovace stávajících prodejen, kde je důraz kladen primárně na optiku prodeje – uličky pro pohyb zákazníků jsou širší, větší prostor získávají stěny, stojany a pojízdné gondoly, kde jsou prezentovány módní doplňky, drogerie či cukrovinky. Postupně se zvětšuje i plocha prodejny, z původních 400 m2 se nyní posunula na 650 m2 a směřuje k ploše 800 m2.

KiK_slider

Průměrná investice na zrenovovanou prodejnu se pohybuje kolem 3 milionů korun, celkem bude letos investovat 86 milionů korun. Letos chce KiK zrenovovat  30 prodejen, celá síť by měla být projít změnou do roku 2019.

Do budoucna chce KiK také zprovoznit možnosti online nákupu. „Online byznys nyní testujeme na německém trhu, když se osvědčí, budeme ho rolovat dál i na český trh,“ prozradil jednatel společnosti František Wagner s tím, že hlavním komunikačním prostředkem je vedle prodejny leták.

Cílovou skupinu společnosti KiK tvoří ženy starší 28 let. „Rádi bychom oslovili i mladší cílovou skupinu, kde cítíme velký potenciál, bez silného online zázemí to však zatím není možné,“ dodává František Wagner. 

V loňském roce dosáhla KiK čistého zisku ve výši 264 milionů korun, při tržbách 2,9 miliardy korun. 

-stk-