Program nového Kiss Rádia řídí Karel Lehner

úterý, 09. května 2017, 12:46 Aktuality, Lidé MediaGuru

Rádio Kiss vysílá od května v novém formátu. Sjednotilo hudební playlist a moderátorské vstupy, opustilo regionální názvy a v novém konceptu už nevyužívá regionální studia. Program je vysílán centrálně z Prahy, týmy moderátorů se zúžily na jedno centrální vysílání. Hudební formát je definován sloganem „To nejlepší od 90.let“ a měl by oslovit posluchače mezi 25-39 lety věku. Regionálně je odbavováno zpravodajství, servis o počasí, speciální operace (soutěže), kulturní a společenský servis a také reklama.

Programovým manažerem Kiss Rádia se stal Karel Lehner (dříve působil v rádiích Crystal, Frekvence 1 a Beat).

Rodinu rádií Kiss dosud tvořilo sedm rádií: pražský Kiss 98 FM, středočeský Kiss Delta, jihomoravský Kiss Hády, jihočeský Kiss Jižní Čechy, severomoravský Kiss Morava, plzeňský Kiss Proton a zlínský Kiss Publikum. Vysílání bylo postaveno na dvou odlišných formátech pro Prahu a mimopražské posluchače. Sjednocení programu nevychází ani z jednoho z dosavadních formátů.

Generální ředitel provozující Radio United Broadcasting Martin Hroch v rozhovoru pro MediaGuru.cz uvedl, že nový formát cílí na stávající posluchače a že nemá ambici přetahovat od digitálních médií nejmladší generaci. „To je odpověď na to, proč nový Kiss nezní až tak progresivně a mladě, jak by se dalo předpokládat,“ přiblížil.

kiss

Celý rozhovor s Martinem Hrochem můžete číst zde.

-mav-