ČOV sjednotí grafickou podobu olympijských parků

pátek, 23. června 2017, 16:45 Aktuality, Marketing MediaGuru

Český olympijský výbor (ČOV) pokračuje nadále s projektem Olympijské parky. Představí jej již potřetí, a to u příležitosti zimních olympijských her v Pchjongčchangu 2018.

Celý projekt přichází s novým konceptem, v němž budou parky řízeny centrálně ČOV. Využívat budou více stávajících sportovišť a užší spolupráce se sportovními svazy, zároveň budou vizuálně sjednoceny. „Zásadní otázkou je pro nás udržitelnost projektu. Jde nám o dlouhodobou koncepci do budoucna,“ říká předseda ČOV Jiří Kejval. „Věříme, že centrální koordinace jednotlivých parků garantuje vysokou kvalitu ve všech dějištích. Samozřejmě ale každý park bude originální, ať už lokalitou, nebo preferovanými sportovišti, které budou v rámci jednotlivých dějišť reflektovat silné sporty v daných regionech,“ dodal.

olympijske_parky_brno4
Náhled na Olympijský park v Brně

Autorem vizuální podoby je akademický malíř Milan Jaroš, který pro Český olympijský výbor vytvářel vizuální styl i pro hry v Londýně 2012, Soči 2014 a Riu de Janeiro 2016 a je i autorem motivu pro Pchjongčchang 2018. „Motiv Olympijských parků je založený na kombinaci tří základních prvků - obsahuje grafické ztvárnění stupňů vítězů, vizuál rychlobruslařského oválu a ztvárnění sjezdovek. Základními barvami jsou modrá a bílá, které doplňuje zlatá, barva vítězů,” přiblížil Milan Jaroš.

Podoba Olympijského parku v Ostravě
Podoba Olympijského parku v Ostravě

Už nyní je známo, že Olympijský park vznikne v Brně a Ostravě. V Brně bude umístěn do Pavilonu Z a jeho okolí v areálu BVV Veletrhy Brno. V Ostravě se centrem stane Ostravar Aréna, kterou doplní čtyři známá lyžařská střediska Moravskoslezského kraje – Kopřivná a Karlov pod Pradědem v Jeseníkách, Bílá a Mosty u Jablunkova v Beskydech.

-stk-