Koná se workshop o vyprávění s M. Cachuelem

čtvrtek, 15. června 2017, 07:50 Aktuality, Reklama MediaGuru

Kreativci, marketéři značek a reklamní režiséři mají příležitost se nechat inspirovat na jednodenním Storytelling Masterclass, který se uskuteční 25. července 2017 v Praze. Mike Cachuela, který jej vede, je jako scenárista a autor filmových příběhů špičkou v oboru. Pracoval pro Pixar a Disney, spolupracoval s režisérskými vizionáři, jako jsou Henry Selick, Tim Burton, Brad Bird nebo John Lasseter, i studii Dreamworks nebo Laika.

Do Prahy přiváží  zkušenosti se storytellingem, svůj jednodenní workshop zaměřuje především na podstatu toho, co u publika vyvolává reakci a emoce, potřebné pro úspěšné budování příběhů značek.

Nápad uspořádat workshop o vyprávění příběhů vznikl v animační produkci a studiu 3Bohemians, které i letos pořádá svou letní školu animace Anomalia.

Mike Cachuela
Mike Cachuela

„Deset let vozíme do ČR profesionály z amerických animačních studií, kteří předávají své know-how mladým umělcům v animaci a filmařům. Toto léto opět otevřeme inkubátor pro vývoj příběhů a výtvarné pojetí animovaných celovečerních a seriálových projektů – Anomalia Story a Concept Art Labs. Zároveň je přirozené, že by téma vyprávění příběhů mohlo zaujmout i profesionály z reklamní branže a marketéry značek, protože i oni musí umět používat příběhové postupy, aby zaujali ve zkratce příběhem plným emocí. Je to příležitost, jak se inspirovat od tvůrců celosvětově úspěšných celovečerních filmů,“ uvedl Marek Toušek, jeden z organizátorů workshopu.

Akce proběhne za podpory českého i německého Art Directors Clubu.

Detaily, program workshopu a registraci naleznete na webu bigstory.3bohemians.eu. Zájemci se mohou registrovat do 18. června 2017. Po tomto datu je možná registrace do naplnění kapacity workshopu.

-mav-