Skylink dostal na Slovensku pokutu 100 tis. eur

úterý, 06. června 2017, 12:49 Aktuality, Slovensko MediaGuru

Provozovatel satelitní televize Skylink, společnost M7 Group, dostala na Slovensku pokutu 100.000 eur (2,6 milionu korun) za to, že podle slovenského regulačního úřadu například neplnila povinnosti vůči zákazníkům. ČTK o tom dnes informoval Úřad pro regulaci elektronických komunikací a poštovních služeb, který pokutu firmě uložil. Proti rozhodnutí o uložení pokuty firma podala rozklad. Předseda úřadu původní verdikt potvrdil a společnost pokutu následně zaplatila.

Skylink má v České republice a na Slovensku dohromady kolem 1,65 milionu zákazníků, z toho asi jeden milion připadá na Česko, kde je Skylink největší satelitní platformou.

"Jedním z důvodů uložení pokuty byla skutečnost, že M7 neplnila zákonnou povinnost informovat účastníky o jejich právu odstoupit od smlouvy o poskytování veřejných služeb bez sankcí, pokud neakceptují podstatnou změnu smluvních podmínek - změnu výšky servisního poplatku," uvedl úřad. Dodal, že společnost také neposkytovala klientům faktury za poskytnuté služby a že během kontroly zjistil i dílčí nedostatky v reklamačním řádu firmy. Kromě toho společnost podle úřadu v minulosti neměla na svém webu zveřejněny informace kromě jiného o pravidlech urovnání sporů.

M7 Group dostala předloni od Českého telekomunikačního úřadu pokutu 9,5 milionu korun za nesplnění ohlašovací povinnosti. Společnost nenahlásila zahájení výkonu komunikační činnosti.

-čtk-