T-Mobile spolu s Gorillaz využije rozšířenou realitu

čtvrtek, 01. června 2017, 15:25 Aktuality, Reklama MediaGuru

Společnost T-Mobile spustila v outdooru a na internetu kampaň, v níž se spojuje s komiksovou skupinou Gorillaz, kterou v roce 1998 založil Damon Albarn ze skupiny Blur a grafik Jamie Hewlett.

Jde o lokální komunikaci mezinárodní kampaně mateřské společnosti Deutsche Telekom, která tak komunikuje svůj hudební a lifestylový program Telekom Electronic Beats. Na jeho stránkách proběhla například první online tisková konference v historii kapely, která nedávno vydala své páté album Humanz.

tmobile_gorillaz

Deutsch Telekom zároveň uvedla aplikaci Lenz, využívající rozšířenou realitu. V okamžiku, kdy čočka fotoaparátu najede na korporátní magentovou plochu, aplikace ji změní v informační portál, na němž se zobrazuje exkluzivní obsah týkající se skupiny Gorillaz.

Česká kampaň upozorní na limitovanou edici tarifu Mobil Data, která přináší za 499 Kč nejen standardních 10 GB dat, ale i 100 volných minut a 100 SMS. Tarif se dá pořídit od 1. června do 14. července 2017 pouze on-line na stránce www.t-mobile.cz/gorillaz.

Pod lokální kampaní je podepsána agentura Saatchi & Saatchi. Digitální část má na starosti Proboston Creative, sociální média Peppermint Digital.

-stk-