Facebook může začít v říjnu testovat placené zprávy

středa, 19. července 2017, 10:55 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Připravovanou službu placeného zpravodajství poodkryla i zástupkyně Facebooku.

Server The Street s odvoláním na prohlášení šéfky týmu Facebooku pro spolupráci se zpravodajskými společnostmi Campbell Brownové uvedl, že Facebook plánuje nabídnout nový produkt zaměřený na zpravodajství za předplatné. Testování má začít v říjnu.

Nová služba zřejmě by měla umožnit vydavatelům vytvořit si platební bránu na facebookových Instant Articles, které nabízejí zpravodajským webům možnost sdílet články s uživateli facebooku. Pokud si bude chtít uživatel facebooku článek přečíst, bude naveden na domovskou stránku zpravodajského serveru. Jakmile se připojí k více jak deseti článkům, bude od něj platební brána vyžadovat, aby se stal předplatitelem.

Už letos v červnu informoval list The Wall Street Journal, že Facebook pracuje na novém nástroji, který by umožnil uživatelům předplatit si přístup ke zpravodajskému obsahu přímo z mobilní aplikace. Facebook je údajně nakloněn modelu, který by uživatelům umožnil číst několik článků zdarma před tím, než budou vyzváni k zaplacení. Podmínkou ale je, aby články byly publikovány prostřednictvím facebookové služby Instant Articles. Služba by měla být podle WSJ k dispozici ke konci roku.

-čtk-, -mav-