Facebook přinesl Komerční bance 12% konverzní poměr

středa, 19. července 2017, 11:15 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Před několika týdny se v nabídce Komerční banky objevila limitovaná edice platebních karet s komiksovými motivy. Marketingová komunikace této nabídky probíhala na billboardech či v kinech, zásadní podíl však patřil internetu. Digitální tým agentury PHD rozložil kampaň do kombinace různých online kanálů, nicméně velký důraz byl kladen na Facebook jako vhodné médium k propagaci komiksových karet.

Na Facebooku byly využity dva reklamní reklamní formáty – Clicks to Website a zejména Carousel, který umožnil uživatelům představit různé hrdinské vizuály karet na jednom místě. V průběhu času pak bylo otestováno několik desítek kombinací cílení a umístění pro dosažení maximálního výkonu. Kampaň dodala Komerční bance přes 15 tisíc návštěv webu a výrazně se podílela na úspěchu limitované edice.

„Z mnoha druhů cílení měl největší úspěch segment fanoušků KB se zájmem o vybrané komiksy a debetní karty. Konečné výsledky pak předčily naše očekávání. Míra prokliku na web klienta o hodnotě 3,57 % ukazuje, že vybrané uživatele nabídka opravdu zaujala, a konverzní poměr se vyšplhal na výborných 11,9 %. Tato kampaň dokonce zaujala i zástupce Facebooku z Paříže, který bude tuto i další úspěšné kampaně Komerční banky prezentovat na různých konferencích s cílem ukázat jak lze Facebook reklamu efektivně využívat,“ přiblížil Petr Vaněk z agentury PHD, který funguje jako PPC a Social stratég Komerční banky a tuto FB kampaň spravoval.

Ukázka
Ukázka FB formátu Carousel

-msl-