Nova dostala od RRTV pokuty ve výši 800 tisíc Kč

čtvrtek, 20. července 2017, 11:45 Aktuality, Reklama, TV MediaGuru

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) pokutuje televizi Nova za nepatřičný product placement. Rada na svém posledním zasedání rozhodla udělit TV Nova pokutu ve výši 500 tisíc Kč za to, že v pořadu Ordinace v růžové zahradě 2, vysílaného 15.11. 2016, podle názoru radních nepatřičně zdůrazňovala produkt Innogy.

"Byl neopodstatněně zmiňován nad rámec dějového kontextu s cílem na produkt upozornit a vzbudit divákův zájem o produkt a rovněž byl zdůrazňován i obrazovými prostředky," uvedla rada ve svém oznámení.

Pokutu ve výši 300 tisíc Kč rada udělila TV Nova i za nepatřičný product placement v pořadu Snídaně s Novou, který se vysílal 21.10. 2016. V pořadu byly údajně nepatřičně zdůrazňovány produkty obchodního domu Kika nábytek.

"Třebaže v rozhovorech bylo hovořeno i o aktuálních trendech týkajících se oblasti nábytku a dekorací, tedy o informacích zdánlivě nekomerčních, tyto trendy byly prezentovány na jednotlivých produktech obchodního domu Kika nábytek, čímž docházelo k nepatřičnému zdůrazňování konkrétních produktů ve vysílání," zdůvodnila rada.

-mav-