Šéfredaktorkou měsíčníku Rock & All je Jedličková

pondělí, 31. července 2017, 06:55 Aktuality, Lidé MediaGuru

Novou šéfredaktorkou hudebního měsíčníku Rock & All se stala Lucie Jedličková. Jejími zástupci jsou dosavadní šéfredaktor Michal Husák, Pavel Víšek a editor Petr Korál. Měsíčník Rock & All založila před dvěma lety redakce hudebních publicistů po odchodu z měsíčníku Rock & Pop. Vydavatelem je společnost Rock & All, za kterou stojí podnikatel Richard Aška. ČTK o tom informovali zástupci společnosti.

"Časopis neustoupí z odbornosti ani o krůček, projde však grafickou proměnou v zájmu zlepšení čtenářského komfortu. V obsahu pár zlepšováků samozřejmě chystáme. Čekejte nové rubriky, živější čtení, ale žádnou divočinu," uvedla Jedličková, která vedla deset let různá bulvární i odborná média.

rock-all

Zásadní inovace chystá nové vedení redakce v sektoru internetu. "Obsahem půjdeme naproti cílové skupině nad padesát let," dodala Jedličková.

Vydavatel časopisu Rock & All je zároveň vydavatelem Hudebních novin a dvouměsíčníku Rock History. Každé číslo se tematicky věnuje vybranému roku. V čele almanachu stojí hudební publicista Jaromír Tůma, mimo jiné bývalý šéfredaktor Melodie.

Na mediálním trhu po roce 2000 tištěné časopisy o hudbě ubývají, některé, jako třeba Melodie nebo Filter, kvůli klesajícím prodejům zanikly, jiné získaly pouze internetovou podobu. K úspěšným patří magazín Spark, který se zabývá metalem, rockem a punkem. Na trhu jsou dále například tradiční tištěný hudební měsíčník Rock & Pop, jehož první číslo vyšlo na jaře roku 1990 v nákladu 120.000 výtisků. Po sporech s vydavatelem začala redakce hudebních novinářů v červenci roku 2015 vydávat Rock & All. Oba měsíčníky s podobným obsahem i grafikou fungují souběžně. Počet prodaných výtisků vydavatelé neuvádějí.

Nezávislou hudební scénu od roku 2010 mapuje měsíčník Full Moon. Zavedený titul Report vznikl v roce 1990, již několik let ale funguje pouze jako internetový iReport. Mezi nejnavštěvovanější hudební servery v ČR patří musicserver.cz a digitální měsíčník Headliner.

-čtk-