Britská Secret Escapes kupuje Slevomat a Skrz

úterý, 29. srpna 2017, 16:13 Aktuality, Marketing MediaGuru

Slevový portál Slevomat.cz, jeho slovenská verze Zlavomat.sk a český agregátor slev Skrz.cz mění majitele. Současní vlastníci, zástupci investičních skupin Miton, Enern a In-Bridge, podepsali smlouvu s britskou skupinou Secret Escapes. Ve všech zmíněných firmách získává nový vlastník stoprocentní podíl.

„Slevomat je díky týmu Marie Chytilové skvěle vedená a finančně zdravá firma se silným tržním postavením, takže o něj byl dlouhodobě velký zájem. Stejně tak nový vlastník ocenil i výborné vedení Zľavomatu a Skrz a počítá s ním i v budoucnu,“ uvedl Tomáš Matějček, zakládající partner investiční skupiny Miton.

Secret Escapes je jeden z předních světových prodejců luxusních dovolených na internetu, který svým členům nabízí slevy ve vybraných hotelech. Skupina byla založena v roce 2011 ve Velké Británii a od té doby se rozšířila na 21 trhů v Evropě, Severní Americe a Asii. Secret Escapes podpořila řada významných investorů, včetně Google Ventures, Index Ventures a mnoha dalších.

Slevomat.cz založil v roce 2010 Tomáš Čupr. Do společnosti poté majetkově vstoupila investiční skupina Miton, v roce 2011 pak skupina Enern a In-Bridge. Mitonu ve Slevomatu do prodeje patřil většinový podíl 55,5 %, Enern společně se zakladatelem Tomášem Čuprem drželi 36 %, In-Bridge 8,5 %. Denní návštěvnost portálu se pohybuje mezi 200 až 300 tisíci uživatelů a loni Slevomat.cz zprostředkoval zážitky a služby za téměř 2 miliardy Kč.

„Je to obrovský úspěch pro všechny akcionáře a management Slevomatu. Jen málokdy se sejde tolik skvělých lidí nad jednou firmou a vytvoří tak silný příběh. To, že vůbec k transakci došlo a o Slevomat byl takový zájem, je především zásluha skvělého řízení aktuálním managementem,” říká k transakci Tomáš Čupr.

„Od loňského roku, kdy jsme ve střední Evropě uvedli svou značku Travelist, jsme věděli, že tu existuje obrovský potenciál pro podnikání v oblasti cestování. Akvizice Slevomatu nám pomůže urychlit růst v regionu. Věříme, že tato transakce také umožní oběma firmám sdílet know-how a dále posilovat tržní postavení," říká Alex Saint, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Secret Escapes.

Transakci na straně akcionářů Slevomat Group řídil Pavel Vopařil, finančním poradcem byla společnost Corpin a jejich partner Rothschild&Co.

-stk-