ČT k volbám odvysílá 14 debat a Superdebatu

čtvrtek, 03. srpna 2017, 14:15 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize odvysílá od poloviny září předvolební debaty politických stran, které byly vybrány podle průzkumů jejich volebního potenciálu. Čtrnáct tematických debat bude moderovat Daniela Písařovicová a Jakub Železný. Seriál završí ve čtvrtek 19. října Superdebata předsedů politických stran či celostátních lídrů. Uskuteční se 19. října.

Diskuse budou na programu ČT24 vysílány vždy v pondělí, ve středu a v pátek od 15. září do 16. října a začínat budou ve 20:00 hodin. „Kandidáta do debaty určí sama centrála stran, nemusí se jednat o krajského lídra, zastoupit jej může pověřený náhradník. Každý politik však může vystoupit jen v jedné debatě, tedy kromě Superdebaty,“ vysvětluje ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal. „V devadesátiminutových debatách se zaměříme na specifické problémy, jako je bezpečnost, doprava, zaměstnanost, školství, zdravotnictví, demokracie či kultura. K výběru témat předvolebních debat jsme si zadali samostatný průzkum“ dodává.

Představitelé kandidátek budou pozváni na základě výsledků výzkumu, který pro Českou televizi vypracují agentury Median a Kantar TNS CZ. Klíčem k účasti hostů v předvolebních debatách je jejich pořadí v rámci výzkumu celostátního volebního potenciálu.

Prostor mají dostat i představitelé kandidátek, které se nenominovaly do večerních debat ČT24, a to v pořadu Politické spektrum. Pořad Události, komentáře pak navíc ještě každý všední den nabídne rozhovor s celostátním lídrem.

Česká televize rovněž tradičně vydá Volební pravidla, která budou k dispozici na stránkách České televize. 

-mav-