ČT získala práva na MS v atletice do roku 2023

pátek, 04. srpna 2017, 14:15 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize přinese přenosy mistrovství světa v atletice až do roku 2023. ČT v pátek informovala, že se jí podařilo získat vysílací práva pro šampionát v roce 2019 v katarském Dauhá, 2021 v americkém Portlandu i mistrovství světa plánované na rok 2023, o jehož pořadateli se teprve rozhodne.

„Česká televize byla jako aktivní člen Evropské vysílatelské unie od počátku spoluúčastníkem jednání. Těsně před zahájením letošního londýnského světového šampionátu se nám podařilo završit dlouhá a komplikovaná jednání mezi EBU a světovou atletickou federací IAAF. Tradice vrcholného vysílání atletiky na obrazovkách veřejnoprávní televize tedy zůstane zachována a za šest let se dočká padesátiletého výročí,“ komentoval generální ředitel České televize Petr Dvořák.

atletika

Diváci České, dříve Československé, televize mohou přenosy z mistrovství sledovat od šampionátu v Helsinkách v roce 1983.

V sobotu startuje londýnský šampionát 2017, ze kterého Česká televize nabídne bezmála 70 hodin přímých přenosů v průběhu deseti soutěžních dnů. ČT šampionát odvysílá na svém sportovním kanále ČT sport. ČT bude poprvé vysílat ze studia přímo na stadionu. Na webu www.ctsport.cz pak bude možné sledovat každý den vybranou technickou disciplínu kontinuálně.

-mav-