Druhá řada Život a doba soudce A.K. zahájí 28. srpna

úterý, 15. srpna 2017, 11:45 Aktuality, TV MediaGuru

První díl druhé řady seriálu Život a doba soudce A.K. zahájí na ČT1 v pondělí 28. srpna od 20:00. Na vzniku seriálu se podíleli čtyři čeští režiséři: Robert Sedláček, Bohdan Sláma, Radim Špaček a Petr Marek. Druhá řada má třináct dílů.

„Soudní síň bude i nadále tvořit těžiště příběhů, ale nabídneme mnohem víc exteriérů, akčních scén a ústřední kriminální případ budeme často sledovat i naživo, tak jak se odehrál. A hlavně, dopad trestních činů a Adamových rozhodnutí je mnohem fatálnější,“ uvedl kreativní producent Jan Lekeš.

Hlavní hrdina Adam Klos, kterého ztvárňuje David Švehlík, se v nových dílech objevuje jako soudce trestního práva u Městského soudu v Praze. Soudí závažné trestné činy a problematické trestní kauzy. Tvůrci se inspirovali i skutečnými zločiny.

Zdroj: ČT
Život a doba soudce A.K. II, foto: ČT

Druhá série má přinášet také rozdíl ve vyprávění. „Ukazujeme, jak se případ vyvinul, takže divák je vlastně chytřejší a informovanější než soudce a myslím, že se tak může ztotožňovat s dilematem rozhodování," řekl Bohdan Sláma.

"Takový pořad nemůžete mít doma jako kulisu. Proto jsem překvapený, že jsme v první sérii měli pravidelně tři čtvrtě milionu diváků na seriál, který není dynamický ani akční, ale je hloubavý. Zjištění, že i hloubavý formát v dnešní rozblikané době může v televizi uspět, pro mě bylo motivací, abych usiloval o druhou řadu," řekl ČTK režisér Sedláček.

Vedle Davida Švehlíka hrají v seriálu Daniela Kolářová, Marek Daniel, Daniela Byrtusová, Gabriela Míčová, Jaroslav Plesl nebo Zuzana Stivínová.

První řadu seriálu Život a doba soudce A.K. odvysílala ČT na podzim 2014. Jednotlivé díly první řady jsou k vidění na iVysílání.cz. Vznik třetí řady seriálu ale není podle tvůrců příliš pravděpodobný.  

-mav-