Vánoční nadílka světové reklamy

neděle, 24. prosince 2017, 09:45 Reklama MediaGuru

Na sváteční dny přinášíme výběr ze světové vánoční reklamy. Přejeme všem čtenářům krásné a pokojné Vánoce.

Vánoce jsou tu a nastal tak správný čas ponořit se do sváteční nálady. K té by se mohl hodit i výběr světových vánočních reklam. Pozor ale: emocemi to v nich přímo prýští.

Na medvídky ve své vánoční reklamě opět vsadilo londýnské letiště Heathrow, které letos vypráví za zvuků písně Couldn't Live Without Your Love od Petuly Clarkové příběh padesátiletého vztahu Doris a Edwarda.

Dalšího medvídka si do své reklamy vypůjčil řetězec Marks & Spencer. Známý Paddington nezištně pomohl Santovi s dárky a ani si u toho nevšiml, že vlastně chytil zloděje.

McDonald's se ve své britské reklamě zaměřil na soby, které na Vánoce vozí Santa Clause. I malé dítě si uvědomí, že aby všechny dárky uvezli a stihli rozvést, je potřeba je pořádně nakrmit.

Bonbóny M&M's si pohrály s 21let starou reklamou, v níž Santa Claus při pohledu na Červeného a Žlutého omdlel. Letos se dozvíme, co po této patálii následovalo.

Jak také mohly skončit Vánoce bez Santy, ukázala v australské reklamě stavebnice Lego. Ještě štěstí, že zasáhl mistr Sensei Wu.

Do podobné továrny, do které svého času zavítal i známý milovník čokolády Karlík, letos nechal nahlédnout obchodní řetězec Asda. Ten se ale na rozdíl od Willyho Wonky zdaleka neomezuje jen na čokoládové dobroty.

Švýcarský řetězec Migros ukázal, jak to je vlastně s tím pípáním na pokladně. Systém mají totiž na starosti speciální skřítci, kteří nechtějí být na Vánoce sami.

Herec Ewan McGregor se ujal role vypravěče a lampáře v novodobé britské Popelce v podání domu Debenhams.  

Obchodní dům John Lewis si ve své britské reklamě posvítil na noční příšerku, která nenechá děti v klidu vyspat.

O kouzelném správci jednoho činžovního domu, který si dává obzvlášť záležet na výzdobě vestibulu, zase povyprávěla značka Samsung.

V jak zběsilý závod se může před Vánocemi proměnit hledání toho posledního místa na parkovišti obchodního domu, ukazuje ve své americké reklamě automobilka Audi.

Španělská vánoční loterie se letos dala na romantickou notu. Ve 20 minutách vypráví příběh o tom, jak mimozemšťanka na Zemi lásku našla.

A nejdelší reklamu letošního roku představila… značka Old Spice. S ní můžete po celou hodinu pozorovat praskající, až vybuchující oheň v krbu, v němž se občas objeví hlava Terryho Crewse.  

-stk-