Economii má s distribucí dočasně pomáhat i Česká pošta

středa, 10. ledna 2018, 07:50 Tisk MediaGuru

Vydavatel Hospodářských novin se tím snaží vyřešit situaci, než se dobuduje síť Mediaservisu.

Newsroom vydavatelství Economia, foto: Economia

Newsroom vydavatelství Economia, foto: Economia

Mediální společnost Economia se podle informací MediaGuru.cz snaží doručování předplacených výtisků svých novin dočasně vyřešit i dohodami s menšími distribučními firmami a také s Českou poštou. Týká se to především těch okresů, kde je doručování nejproblematičtější. Od začátku týdne zapojil vydavatel Hospodářských novin i čtyři desítky brigádníků, kteří roznášejí noviny v místech, kde zatím není pokrytá distribuční síť společnosti Mediaservis. Ta předplatné rozváží ve spolupráci s PNS.

Economia na náš dotaz uvedla, že za prioritní považuje spolupráci s PNS. „Naší snahou je, aby PNS zkvalitnila svoji službu, chceme spolupracovat s PNS," uvedl generální ředitel Roman Latuske.

Economia v uplynulých dnech jednala s řadou partnerů, kteří by jí v současné situaci s distribucí pomohli. Hospodářské noviny roznášeli na konci minulého týdne i redaktoři deníku. Nově by měly s rozvozem předplacených HN pomoci menší distribuční firmy a také původní distributor předplatného Česká pošta, a to hlavně ve velkých městech (Praha, Brno, Ostrava).

Česká pošta svoji síť doručovatelů pro předplacené noviny už rozpustila, návrat k původnímu distributorovi v plném rozsahu (ranní dodávky do 7:30) jako před začátkem nového roku proto není možný. Podle našich informací se Economia poté, co distribuce začala vypadávat, snažila dojednat, aby Česká pošta roznášela noviny společně s listovními zásilkami. Noviny tak předplatitelům přijdou později. 

Dohodu o uzavření spolupráce s Českou poštou, než se dobuduje síť nového distributora, navrhoval jako řešení nastalé situace i Michal Klíma, bývalý generální ředitel Vltava Labe Media. Napsal to na svém twitteru. 

Zdroj: twitterový účet Michala Klímy

Zdroj: twitterový účet Michala Klímy

Problém s distribucí předplacených novin vznikl na začátku letošního roku, poté co distribuci od České pošty převzaly společnosti Mediaservis a PNS. Krátce před tím, než měla distribuce přejít k novému subjektu, se ukázalo, že na straně nového distributora chybí stovky doručovatelů. Mediaservis se teď snaží nabírat nové lidi, aby svoji síť dobudoval. Měla by mu v tom pomáhat i PNS.

-mav-