Skylink zařadí TV o cestování Travelxp HD, bude v češtině

čtvrtek, 1. února 2018, 10:35 Aktuality, TV MediaGuru

Stanici zaměřenou na cestování, lokalizovanou do češtiny, zařadí od pondělí operátor Skylink.

Zdroj: Travelxp

Zdroj: Travelxp

Společnost M7 Group, majitel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, zařazuje do své programové nabídky kanál Travelxp HD. Dostupný bude od 5. února také v nabídce platforem Canal Digitaal a Online.nl a na belgickém TV Vlaanderen. V rámci M7 Group bude stanice distribuovaná i přes IPTV. Do nabídky internetové služby SkylinkLive TV bude Travelxp HD zařazen v průběhu února.

Travelxp HD se zaměřuje na cestopisné a lifestylové pořady z téměř padesáti zemí světa, a to z vlastní produkce. Kanál má být plně lokalizován do češtiny, pro zájemce ale zůstane k dispozici i originální anglická zvuková stopa. 

M7 Group podle slov viceprezidenta firmy Billa Wijdevelda reaguje spuštěním Travelxp HD na poptávku diváků po stanici, která se plně věnuje cestování.   Budoucnost placené televize spočívá podle jeho slov v hybridním modelu, ve kterém je satelitní platforma (lineární) podporována OTT službami a VOD možnostmi, řekl na čtvrtečním setkání s novináři.

Placená televize podle M7 Group roste v Evropě na úrovni 7-8 % ročně a registruje posun od provozovatelů od bezplatné TV k placené televizi, údajně kvůli klesajícím inzertním výkonům.

M7 Group vznikla v roce 2009, obsluhuje přes 3 mil. televizních domácností. Provozuje placenou TV v sedmí zemích:  v domovském  Lucembursku, a dále v Nizozemí, Belgii, Německu, Rakousku, v Česku a na Slovensku.

-mav-