Regionální televize.cz pokryla všechny kraje, uvádí novinky

středa, 21. března 2018, 15:18 TV MediaGuru

Po vstupu nového investora se Regionální televize rozšiřuje. Novinkou je také nový zpravodajský pořad 60 minut.

Eva Stejskalová na tiskové konferenci, foto: MediaGuru.cz

Eva Stejskalová na tiskové konferenci, foto: MediaGuru.cz

Rozšířením o regionální televize Praha TV a Brno TV 1 si Regionální televize.cz zajistila pokrytí ve všech krajích České republiky. K rozšíření sítě pomohl vstup nového investora, společnosti Our Media, kterou většinově vlastní Ivo Valenta. Na setkání s novináři to ve středu odpoledne uvedla Eva Stejskalová, spolumajitelka Regionální televize.cz. Our Media drží v Regionální televizi.cz 50 % stejně jako Eva Stejskalová.

Další rozšiřování sítě není vyloučeno, ale Regionální televize.cz zároveň očekává, že nově připojené televize splňují určitou kvalitativní úroveň. „Jediný kraj, který není tak dobře pokryt, je kraj Královéhradecký,“ přiblížila Eva Stejskalová. Republiku ale v zásadě považuje za pokrytou (viz mapa níže). 

Mapa pokrytí Regionální televize.cz, zdroj: Regionální televize.cz

Mapa pokrytí Regionální televize.cz, zdroj: Regionální televize.cz

Od 1. dubna 2018, kdy si televize připomíná své šestileté výročí, zároveň zavádí programové novinky a upravuje grafiku. Novým pořadem je zpravodajský pořad 60 minut, který má přinášet přehled z dění v českých regionech. Složen bude z hlavních zpráv, rozhovorů na aktuální témata či dokumentárních pořadů. Provázen bude moderátory Praha TV, která pořad připravuje. Praha TV je také třetinově vlastněna firmou Our Media, podíl v ní má i Přemysl Svora. Pořad 60 minut se bude vysílat od 17:00 do 18:00 sedm dní v týdnu. „Cílem je udržet diváky napříč regiony u našeho programu déle," zdůvodnila Eva Stejskalová.

Na rozhovorech spolupracuje Regionální televize.cz s Britskými listy, ve vysílání se také objeví pořad Horké křeslo s Parlamentními Listy, které rovněž patří společnosti Our Media.

V přípravě jsou také nové pořady – například cyklus k 80. výročí vsetínského hokeje nebo cyklus ke 100. výročí československého letectví. Pokračovat bude také ve výrobě pořadů s turistickou a cykloturistickou tematikou. 

Programové schéma od 1. 4. 2018

  • 17:00 60 minut, premiéra (hlavní zprávy, rozhovor, magazín / dokument)
  • 18:00 Zlínsko a jižní Morava / Brno
  • 18:20 Západní Čechy
  • 18:40 Olomoucký kraj
  • 19:00 Valašsko
  • 19:20 Jižní Čechy / Východní Čechy / Vysočina
  • 19:40 Ústecký kraj
  • 20:00 Ostravsko
  • 20:20 Liberecko
  • 20:35 Mapa úspěchu - pořad o úspěšných českých firmách
  • 20:40 Strakonicko/ Hlučínsko/ Plzeňsko/ Slovensko
  • 21:00 60 minut, repríza (hlavní zprávy, rozhovor, magazín / dokument)

Blok se po 24 hodinách opakuje

Regionální televize.cz se zaměřuje na pozitivní zpravodajství z regionů. Vysílá na satelitu, kabelu, internetu i v terestrickém vysílání. Sledovanost je měřena elektronickým měřením ATO-Nielsen Admosphere. Měsíční zásah (reach) se pohybuje od 335 tisíc do 364 tisíc diváků (15+), denní průměrná sledovanost je 20 tisíc diváků. Televizi sledují více muži než ženy (55:45), 54 % diváků je ve věku 25-65 let a téměř polovina diváků je ze socioekonomické kategorie ABC.

-mav-