CNC se spojí se svými firmami CN Invest a Affectio

čtvrtek, 26. dubna 2018, 10:25 Tisk MediaGuru

Mediální skupina zjednodušuje strukturu, všechna tisková a online média začlení pod Czech News Center.

Czech News Center, foto: MediaGuru.cz

Czech News Center, foto: MediaGuru.cz

Mediální struktura Czech News Center (CNC) zjednoduší svoji strukturu. V rámci fúze převezme společnosti CN Invest a Affectio, které samostatně zaniknou. CNC se stane nástupnickou společností. Vyplývá to z projektu fúze uloženého ve Sbírce listin.

CNC tak po dvou letech od doby, kdy koupila časopisy a online média od vydavatelství Mladá fronta, zruší společnost CN Invest. Právě do té koncentrovala získaná média (např. deník E15, magazíny Moje psychologie, Dieta, Moje zdraví, Sluníčko, Mateřídouška, Lidé a země, FOOD, Maminka, Computer a další).  

Do struktury CNC se také přímo začlenění loni zakoupený server Mimibazar.cz, který provozuje společnost Affectio.

Jediným vlastníkem CN Invest je společnost Czech Media Invest, hlavní akcionář Czech News Center. Společnost Affectio má jako hlavního akcionáře firmu CNC.

Czech News Center tak zastřeší všechna tisková a onlinová média skupiny, vlastněné Danielem Křetínským a Patrikem Tkáčem (mj. Blesk, Aha, Sport, E15, Svět motorů, ABC, Reflex, Blesk pro ženy a další). Pro rádia, která aktuálně Křetínský kupuje, vznikla nedávno společnost Czech Radio Center. Aktivity tiskáren jsou pak soustředěny pod společnost Czech Print Center.

Czech News Center je nejsilnějším subjektem na tiskovém trhu a třetím nejsilnějším na internetu. Více najdete zde.

-mav-