Seznam.cz končí kvůli GDPR se službou Spolužáci.cz

středa, 4. dubna 2018, 12:26 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Nové nařízení o ochraně osobních údajů by si vyžádalo změny, které Seznam.cz považuje za neefektivní.

Home page stránky Spolužáci.cz

Home page stránky Spolužáci.cz

Seznam.cz se rozhodla uzavřít na konci letošního srpna svou dlouholetou službu Spolužáci.cz. Důvodem jsou podle Seznamu změny, které by na službě musely být provedeny v souvislosti s Obecným nařízením o ochraně osobních údajů (GDPR), které začne platit 25. května. Jejich implementace by údajně znamenala zcela od základů Spolužáky „přepsat“, což česká internetová jednička nepovažuje za efektivní. Peníze a úsilí tedy bude investovat do svých dalších služeb, uvedla.

Služba bude ve stávající podobě fungovat do 24. května, poté nebude možné zaregistrovat nového uživatele, ani vkládat příspěvky na nástěnku nebo fotky. 

Službu Spolužáci.cz používalo na začátku roku 2018 přes 20 000 lidí denně, přičemž počet nových uživatelů se rok od roku snižoval. „Pokles nových uživatelů jsme na Spolužácích začali pociťovat v roce 2015. Ačkoli měla služba původně sloužit zejména pro žáky a studenty, používali ji spíše absolventi, kteří skrze ni udržovali vzájemné kontakty,“ uvedla Veronika Prokopová, produktová manažerka služby Spolužáci.cz.

-mav-