Partners představila logo i název nové pojišťovny Simplea

středa, 1. srpna 2018, 15:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Finanční skupina Partners si pro svou pojišťovna vybrala název Simplea.

Logo nové pojišťovny Simplea, zdroj: Partners

Logo nové pojišťovny Simplea, zdroj: Partners

Na začátku roku 2019 přibude na pojistném trhu nová značka, která vzniká pod hlavičkou finanční skupiny Partners. Její název zní Simplea, jenž vychází ze spojení anglických slov „simple“ a „plea“.

Výrazem „simple“ chce pojišťovna zdůraznit jednoduchost a upřímnost, s níž nebude nabízet žádné zbytečnosti. V portfoliu bude mít pouze rizikové životní pojištění se stručnými a srozumitelnými podmínkami. Slovo „plea“, znamenající prosbu, má odkazovat na ochotu, s níž chce Simplea plnit požadavky a prosby klientů.

Jednoduchost má podtrhnout i tečka, jež se za názvem objevuje v logu. „Protože pojišťujeme život. Nic víc. Tečka,“ vysvětluje ředitel Simplea pojišťovny Martin Švec.

Vizuální identita pracuje s fialovou barvou ve dvou odstínech, kterou následně doplňují pastelově zelená, oranžová a žlutá. Hledali jsme barvu, která by nebyla typická pro oblast pojišťovnictví, ve kterém se nejvíce používá modrá. Fialová je jiná, stejně jako bude jiná i nově vznikající pojišťovna, navíc symbolizuje důvěru, ambice a optimismus,“ popisuje Marc Sanderson, art director agentury Brainz, která je pod vizuální identitou i komunikačním konceptem Simpley podepsána.

Simplea bude první kompletně bezpapírová pojišťovna. Bude využívat moderní technologie a mít vlastní administrativní systém, který má klientům zaručit vysokou flexibilitu a rychlost při vyřizování jejich požadavků. Pojištění bude mít minimum výluk a chce mít nejtransparentnějším produktem na českém trhu, který bude krýt nejdůležitější vážná rizika – smrt, invaliditu, dlouhodobou pracovní neschopnost. Doplňkovými riziky budou trvalé následky úrazu a vážná onemocnění. „To jsou jediné situace, kdy jde v životě člověka skutečně o hodně a potřebuje velkou finanční pomoc. Na všechny drobné úrazy nebo krátkodobou pracovní neschopnost stačí lidem finanční rezerva a nemá smysl si je pojišťovat,“ konstatuje Martin Švec.

-stk-