Po fúzi s HP Tronic propustil Datart marketingový tým

středa, 1. srpna 2018, 10:45 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Datart bude marketing řídit ze Zlína, Jan Samko a jeho marketingový tým ve společnosti končí.

Zdroj: Datart

Zdroj: Datart

Po spojení se skupinou HP Tronic se společnost Datart rozhodla řídit svou marketingovou komunikaci ze Zlína. Z tohoto důvodu také k poslednímu červenci propustila svůj dosavadní marketingový tým, v jehož čele stál poslední tři roky Jan Samko. Ten také o celém kroku informoval na profesní síti LinkedIn, kde své marketéry „nabízí k dispozici“.

Zdroj: LinkedIn

Zdroj: LinkedIn

Maloobchodní řetězec Datart tvoří nyní 57 prodejen se sedmi kuchyňskými studii, z nichž 42 se nachází v České republice a 15 na Slovensku. Skupina HP Tronic provozuje v tuzemsku 67 prodejen Euronics, z nichž by většina měla být rebrandována do konce roku na Datart. „Do konce roku 2018 budeme mít v České republice téměř 100 prodejen a v příštím roce plánujeme další expanzi. Vytvoříme tak nejhustší síť elektro prodejen u nás. Prodejnu Datartu bude mít každý zákazník v dojezdové vzdálenosti do 30 minut od svého bydliště,“ uvedl před dvěma týdny generální ředitel skupiny HP Tronic Daniel Večeřa.

Fúze skupiny HP Tronic a Datartu na českém a slovenském trhu byla loni na podzim schválena Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže a Protimonopolným úradem Slovenskej republiky. V roce 2017, již po fúzi s Datartem, činil obrat skupiny 15 miliard Kč a zisk 81,6 milionů korun. V současné době skupina zaměstnává 2 900 pracovníků. HP TRonic se k 1. srpnu stane nástupnickou organizací obou, do té doby samostatně fungujících společností. Finálním spojením HP Tronic a Datartu vzniká na českém a slovenském trhu síť zhruba 130 elektro prodejen, které každý rok navštíví více než 22 milionů zákazníků.

Do skupiny HP Tronic patří vedle Datartu také internetový obchod Kasa.cz a jeho slovenská obdoba Hej.sk. Do portfolia výrobků, které sama uvádí na český, slovenský a další evropské trhy, patří značky Eta, GoGen, JVC a Hyundai. Mimoto nabízí vlastní splátkový program a provozuje Resort Valachy s hotely Lanterna, Horal a Galik, Ski areálem Razula a golfovým hřištěm ve Velkých Karlovicích.

-stk-