Nový deník spustí 12. září předplatné, má kompletní redakci

čtvrtek, 6. září 2018, 09:05 Aktuality, Tisk, Internet & Mobil MediaGuru

Nový deník uvede v příštím týdnu možnost pro předplatitele, redakce je kompletní.

Od 12. září spustí připravovaný Nový deník crowdfundingovou kampaň a uživatelé si tak mohou deník předplatit. 

V rámci kampaně se zájemcům nabídnou různé možnosti předplatného. „Budete si moci vybrat, jestli chcete číst náš obsah pouze v digitální podobě nebo v mobilní aplikaci nebo jako klasické tištěné noviny, to kdybyste chtěli pořídit dárek třeba pro příbuzné, kterým čtení z obrazovky není tak příjemné a jsou zvyklí na papírovou verzi,“ uvádí ředitel vydavatelství Ján Simkanič.

Nulté číslo Nového deníku vyjde 28. října. „Bude mít stejný formát a podobu jako budoucí tištěná verze našeho deníku, jen v něm bude mnohem víc obsahu - máme domluvené rozhovory s mimořádnými osobnostmi z Česka i ze zahraničí, původní reportáže i exkluzivní texty mnoha renomovaných autorů,“ představuje dále vydavatel.

Vydavatel zároveň oznámil, že redakční tým je kompletní. K už dříve oznámeným novinářům (psali jsme zde a zde) se ještě přidávají: Jana Ciglerová, Magdalena Sodomková, Adéla Vopěnková, Eva Mošpanová, Petr Koubský, Jan Kudláček, Libor Stejskal, Prokop Vodrážka, Ludvík Hradilek, Gabriel Kuchta.

Další redaktoři Nového deníku

Jana Ciglerová

Do Nového deníku přichází na pozici zpravodajky ve Spojených státech amerických, kde v současnosti žije. Předchozích třináct let pracovala v MF Dnes, dříve působila jako zpravodajka Lidových novin ve Velké Británii, psala pro The Observer a Evening Standard a absolvovala stáž pro zahraniční zpravodaje v Helsinkách. 

Magdalena Sodomková

Je spoluautorkou dokumentárního multimediálního seriálu Yusra plave o život, který vznikl pro Český rozhlas, BBC World Service a BBC Radio 4. Spolu s francouzským fotografem Lâm Duc Hiênem, dánskou dokumentaristkou Brit Jensen a týmem z Českého rozhlasu za něj získala Novinářskou cenu v kategorii audiovizuální reportáž a zvláštní cenu Mileny Jesenské od Česko-německého fondu budoucnosti. V roce 2015 získala Novinářskou cenu za nejlepší rozhovor. Je držitelkou ceny za nejlepší reportáž „Média na pomoc památkám“ udělovanou Syndikátem novinářů. Dříve pracovala jako reportérka magazínu Pátek Lidových novin, Reflexu, MF Dnes a České televize. 

Adéla Vopěnková

Coby novinářka se věnuje oblasti byznysu, financí a též rodinným firmám. V minulosti pracovala jako editorka v Hospodářských novinách a spolu se čtyřmi dalšími kolegy rozjížděla český Forbes. V posledních letech byla editorkou Magnus Magazínu a spolupracovala například s časopisem Reportér. 

Eva Mošpanová

Pracovala v redakcích Respektu, Marketing & Media nebo iRozhlas.cz, odkud do Nového deníku přichází. Spolupracovala také s několika redakcemi na Slovensku. 

Petr Koubský

V Novém deníku povede rubriku o vědě a digitálních technologiích, kterým se autorsky věnuje od roku 1990. Posledních pět let vydával a redigoval elektronický magazín 067. Spoluzakládal vydavatelství Softwarové noviny a vzdělávací instituci iCollege. 

Jan Kudláček

Domácí a později zahraniční redaktor zpravodajství TV Prima (a před tím TV Premiéra). Vedoucí zahraniční redakce a celých devatenáct let moderátor a dramaturg pořadu zajímavostí ze zahraničí Svět (od Světa '99 až po Prima Zoom Svět).

Libor Stejskal

Zakládal blogy na Aktuálně.cz a dlouhé roky o ně editorsky pečoval. Dříve pracoval jako šéfeditor v Lidových novinách, MF Dnes a Hospodářských novinách, kde v poslední době rediguje komentářovou rubriku.

Prokop Vodrážka

Začínal na Aktuálně.cz, kde psal pro rubriku Magazín, převážně o společenských tématech, popkultuře a videohrách. Do Nového deníku přechází ze Seznam Zpráv, kde působil ve společenské rubrice a následně v domácím zpravodajství. Tomu se bude primárně věnovat i v Novém deníku.

Ludvík Hradilek

Posledních dvanáct let vytvářel autorské fotoreportáže pro Aktuálně.cz. Předtím působil šestnáct let jako fotograf v týdeníku Respekt. Od roku 1985 spolupracoval se samizdatovou redakcí Revolver Revue. V listopadu 1989 pomáhal vyrábět Informační servis, ze kterého následně vznikl Respekt.

Gabriel Kuchta

Do Nového deníku přechází ze slovenského deníku SME, kde působil jako fotoreportér. Věnoval se jak reportážím, tak portrétní fotografii.

-mav-