PNS finalizuje koupi firmy Mediaservis

pondělí, 24. září 2018, 07:30 Tisk MediaGuru

Akvizice Mediaservisu má PNS pomoci také ke vstupu na trh neadresných zásilek.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

První novinová společnost (PNS), která je hlavním hráčem na trhu s distribucí periodického tisku, finalizuje koupi distribuční firmy Mediaservis. Vyplývá to z informací, které zveřejnil magazín PNS pro prodejce tisku Trafikant. Koupi už letos v létě schválil Úřad na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Probíhající akvizice je výsledkem spolupráce obou firem na poli distribuce předplacených novin. Přechod k novému distributorovi od České poště k Mediaservisu od začátku letošního roku se ale neobešel bez problémů, které vyplývaly především z nedostatečné sítě doručovatelů pro roznášku předplacených novin do schránek předplatitelů. Teď už by měla být síť kompletní. „Situace se stabilizovala i díky aktivní pomoci PNS a v současné době je doručovatelská síť kompletní," uvádí PNS s tím, že síť celkem čítá 3800 doručovatelů. Doručovatelé musí denně do jednotlivých schránek doručit v průměru přes 200 tisíc výtisků jednotlivých titulů.

PNS prostřednictvím spolupráce s Mediaservisem vstoupila na trh s předplaceným tiskem. Spojením s Mediaservisem hodlá ale svůj záběr dál rozšířit. „V první řadě rozšíříme distribuci o další předplacené tituly. Mediaservis je ale také významným hráčem na poli neadresných zásilek (například obchodních letáků) a také zajišťuje rozesílání zásilek adresných (dopisy). Obě tyto činnosti jsou pro PNS zajímavou obchodní příležitostí. Již od září bude PNS zkušebně zajišťovat dopravu adresných zásilek do vybraných předávacích míst. Začneme v Pardubickém kraji a posléze by se tato aktivita měla rozšířit na další provozy," uvádí PNS v magazínu Trafikant.

-mav-