Budějovické Géčko prošlo částečnou modernizací

čtvrtek, 18. října 2018, 08:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Nákupní centrum Géčko v Českých Budějovicích dokončilo modernizaci v jednotkách milionů korun.

Nákupní centrum Géčko modernizovalo svou restaurační zónu, zdroj: CPI Property Group.

Nákupní centrum Géčko modernizovalo svou restaurační zónu, zdroj: CPI Property Group.

Nákupní centrum Géčko v Českých Budějovicích, které patří realitní skupině CPI Property Group, dokončilo svou částečnou modernizaci. Změnou prošla pasáž, food court a také vzniklo nové interiérové dětské hřiště. Celkové náklady na oživení centra se pohybovaly v jednotkách milionů korun.

„Géčko je etablované obchodní centrum, které vyhledávají pro běžné nákupy rodiny nejen z okolního sídliště, ale i z širokého okolí. Při modernizaci jsme se soustředili primárně na rozšíření a zatraktivnění prostředí pro děti a na zútulnění a modernizaci centra s ohledem na aktuální trendy,“ komentuje změny v Géčku Martin Rozhoň, asset manager CPI Property Group.

Počet míst k sezení v restaurační zóně se zvýšil ze 44 na 60, vyměněn byl zároveň veškerý mobiliář včetně nového osvětlení. Před restaurací vzniklo zcela nové hřiště pro děti o výměře 80 m2. Kompletní změnou prošly také relaxační zóny v pasáži a zároveň byly sjednoceny vchody do obchodního centra. Všechny úpravy probíhaly bez omezení provozu centra od července do konce září.

V rámci modernizace vzniklo v interiéru i nové dětské hřiště, zdroj: CPI Property Group.

V rámci modernizace vzniklo v interiéru i nové dětské hřiště, zdroj: CPI Property Group.

Změna se dotkla i relaxačních zón, zdroj: CPI Property Group.

Změna se dotkla i relaxačních zón, zdroj: CPI Property Group.

V pasáži přibyl nový mobiliář, zdroj: CPI Property Group.

V pasáži přibyl nový mobiliář, zdroj: CPI Property Group.

Géčko bylo otevřeno v roce 2007 a zásadnější modernizací a rozšířením prošlo v roce 2015. Centrum je situováno v rozsáhlé a ucelené obchodní zóně, která navazuje na jedno z největších českobudějovických sídlišť Vltava. Zákazníkům je k dispozici 52 prodejních jednotek a celková pronajímatelná plocha činí 11 252 m2. Géčko do portfolia CPI Property Group patří od roku 2016.

Géčko je jedním z 90 obchodních center v České republice. K nim je potřeba připočíst okolo dvě stě retail parků a high street lokalit v centrech měst. Nových obchodních center již příliš nepřibývá. Stávající centra však přistupují k remodellingu. V Praze se v říjnu loňského roku otevřelo zrekonstruované Centrum Chodov, které se rozrostlo z necelých 61 000 m2 na 102 266 m2. K rozšíření také přistoupilo obchodní centrum IGY České Budějovice. Rekonstrukci v hodnotě 120 milionů korun dokončila také pražská Galerie Butovice. Modernizací s rozpočtem v řádu stovek milionů korun prošlo také OC Letňany. Do přestavby interiérů plánuje po 10 letech investovat desítky milionů korun i nákupní centrum Palladium, výraznou restrukturalizaci chystají i Arkády na Pankráci. 

-stk-