Nový deník potvrdil vznik tištěné verze

pondělí, 8. října 2018, 07:50 Tisk MediaGuru

Nový deník dosáhl v crowdfundingové sbírce i na tisíc předplatitelů tištěné verze.

Foto: Denník N

Foto: Denník N

Počet předplatitelů tištěné verze Nového deníku už v crowdfundingové sbírce překonal hranici jednoho tisíc odběratelů. Byl tak splněn základní cíl, aby Nový deník začal v tištěné verzi vycházet. „Nezávislá žurnalistika má v Česku místo. Našli jste ho pro ni. Základní cíl je splněn. Můžeme vycházet, a to i v tisku," uvedl vydavatel na svém facebookovém profilu. 

K pondělnímu ránu 8. října eviduje Nový deník téměř 3700 předplatitelů digitálního vydání a více než tisícovku předplatitelů tištěného vydání. Celkový dosud vybraný finanční objem znám není. Předplatitelé totiž mohli volit z různých typů předplatného – od měsíčních po roční či kombinované.

Vydavatel Nového deníku už dříve uvedl, že by chtěl ročně navyšovat počet svých předplatitelů o pět tisíc. K tomu, aby byl zcela finančně soběstačný, potřebuje 20-25 tisíc předplatitelů. Rád by je nabral v horizontu 3-4 let.

Online verze deníku odstartuje 28. října 2018. Tištěná verze by měla podle dřívějších informací začít vycházet v lednu 2019. K stoletému výročí republiky se rovněž připravuje tištěný speciál, který předplatitelé obdrží. Provozovatelem a vydavatelem Nového deníku je akciová společnost N media, jejímž jediným akcionářem je společnost Independent Press, kterou přes firmu Arulo Estates ovládají Silke a Jaroslav Horákovi

-mav-