H&M ukončí svou značku Cheap Monday

úterý, 27. listopadu 2018, 16:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Skupina H&M se rozhodla ukončit svou značkou Cheap Monday.

Logo Cheap Monday, zdroj: FB Cheap Monday

Logo Cheap Monday, zdroj: FB Cheap Monday

Módní skupina H&M se rozhodla ukončit značku Cheap Monday ze svého portfolia. Původně denimový brand se vyznačuje především osobitými nápisy a logem ve tvaru šklebící se lebky. Prodejnu má jen jednu v Londýně, nicméně provozuje vlastní e-shop, který doručuje i do České republiky. Na tuzemském trhu je značka zastoupena například na ZOOT.cz, About You nebo ve Freshlabels.

Důvodem k ukončení Cheap Monday je podle vyjádření H&M jednak potřeba flexibilně reagovat na měnící se podmínky trhu, jednak negativní prodejní výsledky značky. „Vidíme velmi dobré příležitosti a velký potenciál v našich ostatních značkách, které se rozvíjejí jak v kamenných obchodech, tak v digitálním prostředí,“ dodala za skupinu H&M Anna Attemarková.

Londýnská prodejna i online obchod bude uzavřen ke konci letošního roku. Ukončení, které se dotkne 80 zaměstnanců ve Švédsku, by mělo být dotaženo nejpozději do 30. června 2019.

Skupina H&M, jež byla založena v roce 1947, vlastní značku H&M, COS, Weekday, & Other stories, Monki, Arket a letos oznámenou Afound. Provozuje více než 4 800 obchodů v 71 zemích, na 47 zemích je dostupná přes svůj e-shop. Loni činil její obrat 232 miliard švédských korun (585 mld. Kč).

-stk-