Mafra otestuje placený obsah, zkusí ho i na iDnes.cz

pondělí, 19. listopadu 2018, 13:10 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Možnosti placeného online obsahu si bude chtít vyzkoušet i mediální skupina Mafra.

Foto: MediaGuru.cz

Foto: MediaGuru.cz

Mediální skupina Mafra otestuje možnosti placeného online obsahu, uvedl v rozhovoru pro MediaGuru.cz člen představenstva skupiny Mafra zodpovědný za digitální aktivity Michal Hanák. „Placený obsah připravujeme, ale nejde nám o rychlost, ale o to dobře si vše rozmyslet a vědět, v jaké míře zpoplatnit, co a kolik zpoplatnit, koho oslovit a jakým způsobem,“ přiblížil. Konkrétní podoba testu zatím známa není, mezi testovanými by ale měl být i zpravodajský server iDnes.cz.

Placený online obsah se pomalu začíná objevovat i na webech větších mediálních společností. Svůj obsah na webu už několik let zpoplatňuje Economia na serveru iHned.cz, novou podobu digitálního předplatného uvedla letos v květnu. Hospodářským novinám měl nový placený web ke konci září 2018 přinést šest tisíc nových předplatitelů.

Od loňského podzimu se placené články objevují také na webu E15.cz společnosti Czech News Center. Ta rovněž placený obsah nabízí na svém webu iSport.cz. 

K placenému online obsahu také postupně dozrává mediální skupina Vltava-Labe-Media. Jeho spuštění zatím oficiálně neoznámila, vážně o něm přemýšlí už od léta 2017.

Celý rozhovor s Michalem Hanákem můžete číst zde.

-mav-