Karin Vedrová odchází z vedení magazínů Mafra Print

středa, 2. ledna 2019, 13:15 Tisk, Lidé MediaGuru

Po převzetí mediální skupinou Mafra odchází z vedení magazínové divize bývalá generální ředitelka Bauer Media.

Zdroj: Karin Vedrová

Zdroj: Karin Vedrová

Generální ředitelka divize Mafra Print (dříve Bauer Media) Karin Vedrová odchází po necelých třech letech z vedení společnosti. Na odchodu se dohodla s novým majitelem časopiseckého vydavatelství, společností Mafra.

Mediální skupina Mafra převzala vydavatelství Bauer Media v loňském prosinci. Odchod Karin Vedrové je prvním z personálních změn v nejvyšším managementu poté, co Mafra do vydavatelství vstoupila.

V nejbližších měsících neplánuje Karin Vedrová žádné konkrétní profesní kroky. „Po tomto náročném období bych se ráda na chvíli zastavila a získala tak potřebný odstup předtím, než se rozhodnu pro své další profesní směřování,“ uvedla k odchodu Karin Vedrová

„Rád bych jménem svým i celého vedení Karin Vedrové poděkoval za skvělou práci a součinnost při akvizici vydavatelských aktivit skupiny Bauer Media Group v České republice a na Slovensku společnostmi ze skupiny Mafra," řekl Štěpán Košík, předseda představenstva Mafra.

Karin Vedrová se na trhu tištěných titulů pohybuje třicet let. Začínala v 90. letech jako manažerka společnost VIPress, poté přešla do tehdejšího vydavatelství Sanoma. V něm později působila jako publisherka, kdy řídila tvorbu portfolia a obsahových konceptů, a posléze také jako obchodní ředitelka, kdy vedla inzertní byznys. V roce 2012 přešla do vydavatelství Astrosat na pozici jednatelky. Po koupi Sanomy Astrosatem pracovala na integraci titulů obou vydavatelství do jednoho celku. Ve vedení Bauer Media vystřídala v roce 2016 Alenu Černou.

Bauer Media zvýšila pod vedením Karin Vedrové v roce 2017 zisk na 152 mil. Kč ze 124 mil. Kč v roce 2016. Obrat společností Bauer Media a majetkově spřízněné Bauer Media Praha se v roce 2017 vyšplhal na téměř 800 mil. Kč. Společnost patří k ekonomicky nejsilnějším vydavatelským subjektům na českém trhu.  „Funkci generální ředitelky skupiny Bauer Media CZ jsem zastávala od července 2016 a velmi mne těší, že za dobu mého působení v čele společnosti se skupina Bauer Media v České republice zařadila k nejziskovějším mediálním firmám na tuzemském trhu," dodala Karin Vedrová.

-mav-