LED Multimedia zvýšila pokrytí, skončí v zisku

úterý, 11. prosince 2018, 12:00 Outdoor MediaGuru

Síť LED Multimedia se rozšířila o další města, pokrytí chce zvýšit i v roce 2019.

David Snášel. foto: LED Multimedia

David Snášel. foto: LED Multimedia

Společnost LED Multimedia, jejímž jediným vlastníkem se letos v půlce roku stal znovu zakladatel David Snášel, rozšířila počet svých LED obrazovek v České republice. Od začátku listopadu zprovoznila obrazovku v Jihlavě a v prosinci zprovozní obrazovku ve Zlíně. Celkový počet LED obrazovek, které společnost provozuje, tak dosahuje 24.

„Naším cílem je dále síť velkoplošných LED obrazovek rozšiřovat. V průběhu prvního pololetí příštího roku chceme uvést do provozu obrazovky v Pardubicích a také v Brně. Tím pokryjeme všechna krajská města, což je pro nás strategicky důležité,“ řekl v rozhovoru pro MediaGuru.cz David Snášel.

Vedle rozšiřování pokrytí do dalších krajských měst se chce LED Multimedia zaměřit i na hlavní město. Zde provozuje v současnosti pět obrazovek, které koupila před třemi lety od společnosti Screenet. Jejich počet by ráda navýšila, pravděpodobně opět formou akvizice. „Zajímáme se o prémiové plochy v Praze a o výhodné plochy v krajských městech,“ shrnul strategii Snášel. Ten odhaduje, že optimální počet obrazovek v síti LED Multimedia, je zhruba na úrovni třiceti.

Obrazovka v Jihlavě, foto: LED Multimedia

Obrazovka v Jihlavě, foto: LED Multimedia

Novinkou letošního roku je také začlenění firmy do skupiny Group of Node, která zahrnuje firmy rovněž ve vlastnictví nebo spoluvlastnictví Davida Snášela. Patří sem například společnosti Mafia Records, Swiss Enerego, ETC či AgroBiotech. Souhrnný obrat celé skupiny by se letos mohl přiblížit k úrovni 100 mil. Kč. Možnosti pro rozšiřování do dalších segmentů přitom plánuje. V mediálním sektoru by ale měla být jedinou firmou outdoorová LED Multimedia.

Poté, co firma LED Multimedia přešla do plného vlastnictví Davida Snášela, který ji odkoupil zpět od mediální skupiny Mafra, se společnost zaměřila na vnitřní restrukturalizaci a snížení provozních a mzdových nákladů a na vybudování nového obchodního týmu. „Všechny tyto kroky se odrazí v plusovém hospodaření v letošním roce. Podařilo se nám získat nové klienty, naše rozhodování je teď výrazně rychlejší,“ popsal s tím, že to, co firma zamýšlela ve druhém pololetí udělat, splnila.

Skupina firem Group of Node

Skupina firem Group of Node

LED Multimedia vytvořila v loňském roce obrat ve výši 16 mil. korun a skončila ve ztrátě 5 mil. Kč. Po majetkových změnách by letos měla skončit v kladných číslech.

-mav-