Invia zařadila do TV spotů fotografie svých klientů

úterý, 8. ledna 2019, 09:15 Reklama, Aktuality MediaGuru

Invia do své kampaně na letní First Minute zapojila i své klienty.

Zdroj: Invia

Zdroj: Invia

Invia spustila v prosinci kampaň na letní First Minute zájezdy, do níž zapojila i fotografie z dovolených svých klientů. Kampaň rozvíjí letos uvedený komunikační koncept Dovolená na Výbornou“, ta ukazuje příběhy z dovolené rodiny Výborných. Rozdělena je na tři fáze, z nichž každá využívá jiné komunikační kanály.

První fáze, kterou Invia spustila 10. prosince, se zaměřila na online aktivaci. Prostřednictvím PPC reklamy, bannerů a teaser videí na YouTube a Facebooku propagovala microsite MojeDovolena.cz, kde návštěvníci mohli a stále mohou nahrát své fotografie ze svých dovolenkových pobytů a „stát se hvězdou televizní reklamy“.

Ukázka kampaňové microsite, zdroj: Invia

Ukázka kampaňové microsite, zdroj: Invia

Druhá fáze, která odstartovala 25. prosince, využívá systém pro dynamickou obměnu televizních spotů. „Z nahraných fotografií jsou vybírány nejlepší snímky, které jsou průběžně umísťovány přímo do televizní reklamy Invia. Autoři vybraných snímků obdrží navíc voucher na nákup dovolené v hodnotě 2 000 Kč a zároveň jsou dopředu informováni, v jaké datum a čas se na jakém kanálu objeví ve spotu jejich fotografie. Každý den je vyhrazen pro jednoho výherce, kdy se může vidět na stanicích Prima Group a Óčko,“ popisuje princip kampaně Michal Bošela, brand manažer společnosti Invia.

Interaktivní komunikace je plánována do konce ledna, poté bude pokračovat ve stylu klasické First Minute podpory prodeje. Kromě internetu a televize využije také rádia a outdooru.

Součástí kampaně bude i personalizovaný newsletter, který bude odeslaný na všechny účastníky spolu s nabídkou dovolené reflektující destinaci, kterou navštívili.

„Prozatím aktivaci hodnotím jako velmi úspěšnou, aktuálně nám fotografie nahrálo více než 450 účastníků. Nyní již běží druhá fáze, kdy se lidé mohou vidět v televizi a zároveň stále nahrávat jejich fotografie. Troufnu si říct, že tento přístup ke klasické TV reklamě, kdy dochází ke kontinuální změně části jejího obsahu, v tomto formátu a objemu na českém trhu ještě nikdo nevyzkoušel,“ podotýká Michal Bošela a dodává: „Základem úspěchu je, že kampaň vzbuzuje u lidí větší zájem díky jejich aktivnímu zapojení. Zároveň jsou motivováni, a to nejen výhrou, ale především touho být součástí televizního vysílání a mít možnost se pochlubit své rodině, kolegům a známým. Kampaň generuje velký potenciál pro word of mouth, kdy současně s informacemi, kdy reklama poběží v TV, dostávají výherci i link na svůj personalizovaný spot na Youtube, aby ho mohli dále šířit po svých sociálních sítích.“

Kreativní koncept kampaně vznikl ve spolupráci s agenturou Addict. O mediální plánování a nákup se stará agentura PHD.

-stk-