Partners spustí Simpleu v ostrém režimu v srpnu

pondělí, 14. ledna 2019, 07:35 Aktuality, Marketing MediaGuru

Nová životní pojišťovna Simplea finanční skupiny Partners odstartuje v pilotním režimu v dubnu, naostro v srpnu, kdy ji podpoří i marketingová kampaň.

Logo nové pojišťovny Simplea, zdroj: Partners

Logo nové pojišťovny Simplea, zdroj: Partners

V průběhu letošního roku přibude na českém trhu nová značka životní pojišťovny. Pod názvem Simplea ji uvede finanční skupina Partners. V pilotním režimu by měla běžet od dubna, v ostrém od srpna, kdy by ji také měla začít podporovat marketingová kampaň.

„Myslíme si, že Simplea bude na trhu rozbuškou. Nebude totiž jen o ceně, ale i o servisních podmínkách. Primárně ji chceme stavět na službě,“ popsal šéf skupiny Partners Petr Borkovec s tím, že pro spuštění stále čekají na licenci od ČNB.

Název Simplea vychází ze spojení anglických slov „simple“ a „plea“. Výrazem „simple“ chce pojišťovna zdůraznit jednoduchost a upřímnost, s níž nebude nabízet žádné zbytečnosti. V portfoliu bude mít pouze rizikové životní pojištění se stručnými a srozumitelnými podmínkami. Slovo „plea“, znamenající prosbu, má odkazovat na ochotu, s níž chce Simplea plnit požadavky a prosby klientů.

Jednoduchost má podtrhnout i tečka, jež se za názvem objevuje v logu. „Protože pojišťujeme život. Nic víc. Tečka,“ vysvětlil ředitel Simplea pojišťovny Martin Švec.

Český trh pojišťovnictví tak letos dozná značných změn. V důsledku fúzí zmizí z trhu pojišťovna Aegon, jež přejde pod skupinu NN, a Pojišťovna České spořitelny, která se spojuje s Kooperativou. Na sklonku loňského roku naopak přibyli dva noví fintech hráči v podobě životního pojištění Mutumutu a online pojištění věcí Cubiq.

-stk-