Barrandov přidal i druhou relaci pořadu Naše zprávy

úterý, 19. února 2019, 12:25 Aktuality, TV MediaGuru

TV Barrandov zareagovala na vyjádření RRTV a do vysílání zařadila i raně odpolední verzi relace Naše zprávy.

Zdroj: Repro TV Barrandov

Zdroj: Repro TV Barrandov

Televize Barrandov přidala v uplynulých dnech do vysílání i druhou relaci pořadu Naše zprávy. Ve všedních dnech se vysílá od pondělí do pátku v čase od 12:40 hodin. Stopáž pořadu je pět minut. V sobotu se dopolední Naše zprávy vysílají od 10:05 a v neděli od 9:30. Pořad se od třetího lednového týdne vysílá v nočním čase, aktuálně začíná kolem 1:05 a oproti lednovým relacím je jeho stopáž kratší, rovněž pětiminutová.

Fakt, že pořad Naše zprávy se ve vysílání neobjevoval opakovaně, uvedla Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na začátku února jako důvod pro zahájení správního řízení s provozovatelem vysílání TV Barrandov kvůli možnému porušování licenčních podmínek. Programové podmínky licence Barrandovu podle rady stanovují, že součástí programové skladby je denní zpravodajský přehled zařazovaný několikrát denně. 

Barrandov nejprve zpravodajské Naše zprávy přestal loni v létě úplně vysílat a místo nich zavedl pořad Moje zprávy moderovaný Jaromírem Soukupem. Ten ale rada za zpravodajský nepovažuje a upozornila televizi na porušení podmínek licence. Barrandov proto Naše zprávy v lednu znovu zavedl, ale pouze jednou denně v čase kolem půlnocí.

-mav-