Z OD Máj bude pop-up prostor, Tesco zůstává

sobota, 1. června 2019, 06:20 Aktuality, Retail MediaGuru

S OD Máj se začíná něco dít. Dokud během roku a půl nezačne velká rekonstrukce budovy, budou nadzemní patra nabízeny pro pop-up obchody.

Zdroj: Wikipedie

Zdroj: Wikipedie

Zhruba v polovině června otevře obchodní dům Máj své prostory ve zcela novém konceptu pop-up store. Historicky známý obchodní dům, který denně údajně navštíví 70 tisíc lidí, nabízí k pronájmu na omezenou dobu 18 měsíců celých 9500 m² plochy. Po této době se začne budova kompletně rekonstruovat.

Nový koncept Pop Up Máj bude postavený na krátkodobých pronájmech, přičemž část současných nájemců zůstává a s novými firma jedná. Prodejna obchodního řetězce Tesco v přízemí zůstává.

Vlastník firma Amádeus Real má ambici překročit v případě tohoto OD funkci nákupního centra. Především vyšší patra by rádi nabídli pro rozsáhlé marketingové akce, uvedení produktů na trh, showroomy, konference nebo kulturní akce. Komplexnost využití doplňují kancelářské prostory ideální pro vznik coworkingového centra.

Jan Voslář, partner v oddělení pronájmu maloobchodních prostor společnosti Cushman & Wakefield, dodává: „Máj je pro pop-upy perfektním místem. Strategická poloha v centru Prahy dává ty nejlepší podmínky pro celoroční stabilní příliv domácí klientely i turistů. Od nového pop-up konceptu si slibujeme, že osloví zajímavé a ambiciózní koncepty, které společně pod jednou střechou vytvoří jedinečnou nabídku i atmosféru.“

-zue-