Borenstein a Ludvík z Karlín Group koupili Forum Karlín

pondělí, 1. července 2019, 16:20 Aktuality, Retail MediaGuru

Forum Karlín mění majitele, novými vlastníky provozovatele haly se stali Serge Borenstein a Jan Ludvík.

Foto: Forum Karlín

Foto: Forum Karlín

Developer a filantrop Serge Borenstein a jeho podnikatelský partner Jan Ludvík z firmy Karlín Group koupili provozovatele multifunkční pražské haly Forum Karlín, kterým je společnost Forum Karlín.

Na akvizici se Borenstein a Ludvík spojili s producentem Sergem Grimaux, zakladatelem několika společností z oblasti zábavního průmyslu jako Ticketpro nebo Intellitix. Grimaux je známý rovněž coby promotér koncertů hudebních hvězd jako Rolling Stones, Roger Waters, U2, David Bowie nebo Coldplay v řadě světových zemí včetně Česka.

Noví majitelé společnosti Forum Karlín se chtějí zaměřit na vylepšení poskytovaných služeb nejen pro hudební produkci, ale i sympozia a konference. Chtějí údajně vyhledávat i nové příležitosti. „Naší ambicí je plně využít kvality současného koncertního sálu a vybudovat skutečné multifunkční forum nových technologií a myšlenek budoucnosti,“ říká Borenstein.

Borensteinova společnost Karlín Group vlastnila také celý blok budov, kde nyní stojí Forum Karlín a také budova Economie a byla i projektovým manažerem jejich výstavby.

Forum Karlín bylo postavené v roce 2014 a má kapacitu necelých 4000 návštěvníků. Na celkovém architektonickém řešení projektu se podílel  španělský architekt Ricardo Bofill.

Forum Karlín dříve patřilo Zdeňku Bakalovi, ten ale komplex budov loni na podzim prodal realitnímu fondu Amundi.

-mav-