Nova a Prima rozjely kampaně, televizní podzim začíná

pondělí, 19. srpna 2019, 07:30 TV MediaGuru

Televize Nova i Prima poutají na své hlavní podzimní programové trumfy.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Obě nejsilnější tuzemské komerční televize současně nasadily kampaně, v rámci kterých promují své vlajkové pořady pro nadcházející podzimní televizní sezónu. Ta startuje už v týdnu od 26. srpna, kdy se na obrazovky vracejí nové díly známých pořadů. Konkrétně se v týdnu od 26. srpna vrací seriály Modrý kód, Krejzovi (Prima) a Ordinace v růžové zahradě, Výměna manželek a Specialisté (TV Nova). 

Hlavní souboj se pravděpodobně odehraje o víkendech a také na tyto dny směřují reklamní kampaně komerčních televizí. Nova podporuje třetí řadu seriálu Policie Modrava, která ve vysílání odstartuje od neděle 1. září. Hlavní novinkou Primy je druhá řada seriálu Temný kraj, která zahájí o den dříve – v sobotu 31. srpna.

Sobotní i nedělní prime-time nabídne z celého týdne zřejmě největší přetahovanou o diváka. Prima nasazuje druhou řadu Temného kraje proti imitační reality Tvoje tvář má známý hlas. Ta v loňském podzimním vysílání, kdy zařadila svou pátou řadu, přilákala v průměru 890 tis. diváků 15+ (podíl 26 %, v 15-54 podíl 31 %). Prima první řadou Temného Kraje, která se vysílala na jaře 2017, nasadila laťku vysoko – průměrná sledovanost se vyšplhala na 1,5 mil. diváků 15+ ( podíl 32 %). Jen částečně se pak vyhne střetu s pořadem StarDance, který od října uvede v sobotu večer Česká televize a který zpravidla v mainstremové populaci vítězí. 

Temný Kraj II. V hlavní roli opět Lukáš Vaculík, startuje v sobotu 31. srpna 2019. Foto: FTV Prima

Temný Kraj II. V hlavní roli opět Lukáš Vaculík, startuje v sobotu 31. srpna 2019. Foto: FTV Prima

Zajímavé bude také sledovat nedělní souboj o diváka, kde se očekává vysoký zájem o třetí řadu Policie Modrava. Sledovanost prvních dvou řad se pohybovala v průměru na úrovni 2 mil. diváků 15+. Česká televize i Prima ale budou v tento den silnými konkurenty. Obě televize nabídnou divácky vděčné české filmy, na jejichž tvorbě se podílely. Většinou jde o úspěšné filmové tituly. 

Policie Modrava III startuje v neděli 1. září 2019, foto: TV Nova

Policie Modrava III startuje v neděli 1. září 2019, foto: TV Nova

Náhled podzimního vysílání v čase 20:00-21:30, podzim 2019

  ČT TV Nova TV Prima
po Sever Specialisté Modrý kód
út Vyprávěj Ordinace v RZ Krejzovi
st Svět pod hlavou Výměna manželek Modrý kód
čt Vyprávěj Ordinace v RZ Krejzovi
Četníci z Luhačovic český film Česko Slovensko má talent
so Zázraky přírody/StarDance Tvoje tvář má známý hlas Temný kraj II
ne český film Policie Modrava III český film

Zdroj: ČT, Nova, Prima

Česká televize nasadí své podzimní schéma od září. Jako první z novinek se představí seriál Sever.

O podzimních programových schématech jsme psali více zde:

-mav-