O2TV si pojistila práva na WTA do 2022, přichází Bouček

úterý, 6. srpna 2019, 15:15 TV MediaGuru

Televize O2TV představila novinky a programové schéma pro nadcházející sezónu.

Zleva: Libor Bouček, Anna Lenerová, Marek Kindernay, Dana Tomášková a Petr Svěcený, foto: Jindřich Kodíček, O2TV

Zleva: Libor Bouček, Anna Lenerová, Marek Kindernay, Dana Tomášková a Petr Svěcený, foto: Jindřich Kodíček, O2TV

Společnost O2 prodloužila o další tři sezony televizní práva na kompletní tenisový okruh WTA. Získala je tak do roku 2022 a přímé přenosy z této události odvysílá na své stanici O2TV Tenis. „S kompletním okruhem WTA pokračujeme v plném rozsahu. Jen v roce 2018 jsme odvysílali živě 4 630 hodin ze 47 turnajů, což je i v rámci světového porovnání rekordní porce přenosů,“ uvedl na úterní tiskové konferenci výkonný ředitel O2TV Sport Marek Kindernay

Novou tváří sportovního kanálu O2 se pak stává Libor Bouček, který by měl uvádět zápasová studia Ligy mistrů. Tato role není pro Libora Boučka nová, studia Ligy mistrů uváděl od roku 2012 tři sezóny na stanici Prima Cool. Tehdy si do studia přizval například Karla Gotta nebo majitele AC Sparta Praha Daniela Křetínského

Libor Bouček, foto: O2

Libor Bouček, foto: O2

Právě vysílací práva na Ligu mistrů patří k jedněm z hlavních taháků stanic O2TV Sport a O2TV Fotbal. Pilířem jsou také práva na vysílaní nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže Fortuna ligy a práva na tuzemskou hokejovou Tipsport Extraligu (viz podzimní programová schémata všech stanic O2TV, která jsou ke stažení níže).

Podle sdělení Marka Kindernaye dosahuje průměrná sledovanost zápasů tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže na O2TV 125 tisíc diváků (údaj vychází z vlastního měření O2TV - tj. především z počtu set-top-boxů a webových prohlížečů, nikoli z oficiálního měření TVmetrových dat ATO).

Novinky se potom chystají v případě fotbalové talk show Tika Taka, kterou podle slov moderátora Petra Svěceného čeká stěhování do nového studia v Praze-Butovicích, kde sídlí firma Livesport, se kterou O2TV spolupracuje. Změní se studio i znělka pořadu, obsahově má ale magazín pokračovat v nastaveném konceptu.

Od pátečního večera 9. srpna (od 20:55) se nabídka O2TV rozšíří o nový kanál Premier Sport, který bude vysílán v HD i SD rozlišení. O2TV tento kanál uvádí ve spolupráci s majitelem Digi TV, společností Lama Energy Group, a nabídne na něm přenosy z anglické fotbalové Premier League. V úterý upřesnila, že jej zařadí do svých tarifů O2TV sport Pack, O2TV L, O2TV XL a rovněž i do nového tarifu O2 TV HBO a Sport Pack, který je časově omezen do 22. září 2019 a  který umožňuje zdarma sledovat vlastní sportovní stanice O2TV, dále kanály HBO a také sportovní kanál ČT Sport.

Počet domácností, které mají aktivovanou službu O2TVpředstavoval v prvním letošním pololetí 381 tisíc a v průběhu prvních šesti měsíců roku se zvýšil o 43 tisíc, připomněla Dana Tomášková, ředitelka O2TV a digitálních služeb. Počet restaurací a hospod, které využívají nabídky O2TV Business, se meziročně zvýšil o téměř 90 % na 2250.

-mav-