1er na českém trhu rozšiřuje své portfolio vodky

čtvrtek, 3. října 2019, 12:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

Premier Wines & Spirits rozšiřuje svou nabídku vodky – k ruské značce Stolichnaya, americké Tito‘s, finské Tom of Finland přidává lotyšskou Red Luna.

Klíčový vizuál lotyšské vodky Red Luna, zdroj: Premier Wines & Spirits

Klíčový vizuál lotyšské vodky Red Luna, zdroj: Premier Wines & Spirits

Společnost Premier Wines & Spirits, jež na českém trhu distribuuje například Gin Mare, tonik Thomas Henry nebo německou Fritz-Kolu, rozšiřuje své portfolio vodky. Do své nabídky, v níž figuruje mimo jiné ruská Stolichnaya či texaská Tito’s, na podzim přidává lotyšskou značku Red Luna.

„Do konce roku budeme novinku listovat a na příští rok máme v plánu její marketingovou podporu,“ uvádí na dotaz MediaGuru.cz brand manažerka Kateřina Valoušková s tím, že komunikace se tematicky zaměří na chuť i láhev produktu. Red Luna bude prodávána za cenu obvyklou pro prémiové vodky, podporována bude i v mixology, kde nabídne drink například s limonádou Mate Mate.

Red Luna je tak další vodka, kterou v nedávné době Premier Wines & Spirits do své nabídky zařadila. Loni přibrala ultra prémiovou finskou organickou vodku Tom of Finland, jež ve své marketingové strategii podporuje LGBT komunitu.Ostatní vodky přicházejí pouze s limitovanými edicemi, ovšem tato značka vznikla, aby podporovala tolerantní postoj k sexualitě. Jak je patrné již z názvu i designu lahve, oslavuje finského umělce Touko Laaksonena, který byl známý pod přezdívkou Tom of Finland a který výrazně ovlivnil gay kulturu 20. století,“ popisuje Kateřina Valoušková.

Zdroj: Tom of Finland

Zdroj: Tom of Finland

LGBT směřování značky se propisuje jak do distribuce, tak do marketingového mixu. Tom of Finland je k dostání v prémiových barech a klubech ve větších městech, mezi jejichž zákazníky náleží příslušníci této komunity, a pak v novátorských podnicích, které mají chuť pracovat s vodkou vyráběnou z organicky pěstované pšenice a žita. V rámci marketingové podpory se na českém trhu soustředí na eventy a spolupráci se známými gay tvářemi.V loňském i letošním roce jsme například spolupracovali s českým módním návrhářem Michalem Markem na jeho přehlídkách. Pro nadcházející rok chceme v podobných aktivitách pokračovat,“ dodává Valoušková.

Premier Wines & Spirits se na českém trhu stará od roku 1992 jak o alkoholické, tak nealkoholické značky, a to jednak lokální i zahraniční. Z domácích značek má v nabídce například Baron Hildprandt, destiláty z Blatné či Tomovy sirupy. Ze zahraničních kromě již zmíněných Ron de Jeremy, Relicario, El Ron Prohibido, Opihr nebo Belvoir.

-stk-