Stát zahájil kampaň k přechodu na vysílání DVB-T2

úterý, 1. října 2019, 10:55 Aktuality, TV, Reklama MediaGuru

Vedle mediální kampaně chce Ministerstvo průmyslu a obchodu podpořit i pobytová sociální zařízení speciálním dotačním programem.

Zdroj: Pixabay

Zdroj: Pixabay

Od 1. října spustilo Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) informační kampaň k přechodu na nový vysílací standard DVB-T2. Přidalo se tak k operátorům (České Radiokomunikace, Digital Broadcasting) a k České televizi. Tyto subjekty už diváky na přechod DVB-T2 připravují řadu měsíců. 

MPO zprovoznilo od 1. října 2019 webové stránky Televizezadarmo.cz. Přináší zde informace o přechodu na DVB-T2 včetně harmonogramů vypínání přechodových sítí a zapínání finálních sítí. Kampaň doprovodí televizní spoty vysílané na České televizi, rozhlasové spoty na Českém rozhlasu, kampaň bude dále probíhat pomocí workshopů, konferencí, letáků a setkávání v regionech, přiblížil ministr Karel Havlíček. Na mediální část kampaně vyčlenilo ministerstvo letos 8 mil. Kč. Kampaň má trvat od začátku do ostrého spuštění (konec listopadu 2019), pokračovat by ale měla i v příštím roce.

Stát se rovněž rozhodl přispět vybraným pobytovým zařízením sociálních služeb dotačním programem, ve kterém je v současné době 20 mil. Kč. Za finanční prostředky poskytované prostřednictvím krajů bude možné pořídit set-top-boxy (dotace 1 tis. Kč na nákup), televize (podpora do výše 3 tis. Kč) nebo úpravy antén (podpora do výše 7 tis. Kč).

O finálním přechodu na DVB-T2 jsme psali více v textu: Vypínání DVB-T začne za 85 dní, skončí v polovině 2020

 -mav-