TV kvůli úmrtí Karla Gotta přerušily vysílání, pozmění program

středa, 2. října 2019, 12:25 Aktuality, TV , Aktualizováno MediaGuru

Tuzemské televize mění program v souvislosti s úmrtím Karla Gotta, uctí jeho památku.

Foto: ČT

Foto: ČT

Tuzemské televize kvůli úmrtí zpěváka Karla Gotta přerušily dnešní vysílání mimořádnými vstupy. Zařazují pořady s umělcem a chystají změny večerního programu. 

Na zpravodajské ČT24 běží speciální kontinuální vysílání o zpěvákovi, mimořádné vysílání zařadila i TV Prima a zvláštní zprávy nachystala Nova. 

Speciály poběží i na stanicích Českého rozhlasu. Televize Seznam odvysílala dopoledne Výzvu s Karlem Gottem a od 11:05 hodiny nasadila živé studio.

Podle zástupců hlavních televizních stanic se chystají ve večerním programu televizí s ohledem na mimořádnou událost změny ve vysílání. 

Česká televize večer na kanále ČT1 od 20:00 odvysílá pořad Karel Gott očima Terezy Kopáčové, následuje osobní ohlédnutí Neobyčejné životy - Karel Gott, poté Co takhle dát si Gotta a ve 22:20 Všechnopárty se zpěvákovým vystoupením. Od 23:05 pak ČT zařadila hudební komedii Škoda lásky, v níž si Gott zahrál.

Stanice ČT24 vyřazuje od 20:00 pořady 90‘ ČT24 a Horizont ČT24 a místo nich uvede speciál věnovaný Karlu Gottovi.

Památku Karla Gotta uctí i stanice ČT art, když celý páteční večer (4.10.) zasvětí významnému českému zpěvákovi. Od 20:20 nabídne postupně pořady Černobílé hity Karla Gotta, Den začíná i končí..., Karel Gott, On, Čas slunce a růží, Koncert Karla Gotta a Zpátky si dám tenhle film.

Nova ve středu večer od 20:20 neodvysílá pravidelný pořad Výměna manželek, ale místo něho zařadí dokument Karel Gott - Zůstanu svůj. Během středečního dne bude také k dispozici na internetové službě Novy Voyo také dokumentární pořad Fenomén Gott a pořad Šestnáct růží pro Gotta

Také Prima nasadila vedle mimořádného odpoledního vysílání ve třech blocích i mimořádné vydání Velkých zpráv a Top Star. Od 20:05 zařadila koncert Gotta z pražské O2 Areny z 8. prosince 2014. 

Speciální vysílání zařazuje i Český rozhlas. Celý den se Karlu Gottovi věnuje stanice Český rozhlas Dvojka, na které několikanásobný zlatý slavík moderoval pořad Zpátky si dám tenhle film. Radiožurnál zařadí ve 13 hodin poslední rozhovor Karla Gotta, který v den jeho 80. narozenin vedl Jan Pokorný. Legendě české pop music se bude také věnovat v 17 hodin pořad 20 minut Radiožurnálu. Speciální vysílání o Karlu Gottovi zařazují na středu a víkend všechny regionální stanice Českého rozhlasu.

Český zpěvák zemřel v úterý krátce před půlnocí ve věku 80 let.

-čtk-, -mav-