Deník N spustil svou první kampaň v outdooru

úterý, 8. října 2019, 11:30 Tisk, Reklama MediaGuru

Při příležitosti ročního výročí uvedl Deník N kampaň ve venkovní reklamě. Doprovází ji také internetová podpora.

Zdroj: deník N

Zdroj: deník N

Svou první kampaň i v offlinových médiích spustil Deník N. Pro offlinovou část kampaně využívá deník billboardové nosiče na významných pražských dopravních uzlech, v krajských městech pracuje s CLV nosiči. Vizuály ve venkovní reklamě doplňuje také internetová kampaň.

Podle ředitele vydavatelské společnosti N media Jána Simkaniče se kampaň objevuje při příležitosti prvního výročí startu Deníku N. To připadá na 28. října. „Cílem kampaně je připomenout nejdůležitější poslání nezávislé novinařiny, tedy kontrolu veřejné moci, což jsme v průběhu celého roku dosvědčovali množstvím článků," sdělil Simkanič.
Vizuálům tak dominuje logo Deníku N, portréty autorů deníku a také motto: Nebojíme se mocných, kontrolujeme je. Kampaň vznikala in-house.

Vizuální podoba odpovídá kampani slovenské předlohy, Denníku N, kterou na Slovensku tento deník použil v roce 2015 před uvedením své tištěné verze.

Při svém loňském startu český Deník N žádnou výraznější marketingovou kampaň neměl. Částečně investoval do podpory na internetu. Informace o vzniku deníku se šířily především organicky na sociálních sítích, také díky crowdfundingu, který deník před svým startem uspořádal. Tehdy ve sbírce vybral 7 mil. korun.

Deník N začal v loňském říjnu vycházet nejprve na internetu, od začátku roku 2019 je k dispozici i v tištěné podobě. K 25. červnu 2019 evidoval více než 11 tisíc předplatitelů, a to jak digitální, tak tištěné verze. Od 2. září nabízí každý všední den i pravidelný podcast Studio N

-mav-