Miroslav Škoda končí jako ředitel rádia Frekvence 1

čtvrtek, 7. listopadu 2019, 18:05 Lidé, Rádio MediaGuru

Provozovatel rádia Frekvence 1 se rozhodl pro změnu ve vedení rozhlasové stanice. Miroslav Škoda po 24 letech odchází.

Miroslav Škoda, foto: Active

Miroslav Škoda, foto: Active

Z pozice ředitele Frekvence 1 odchází podle informací MediaGuru.cz Miroslav Škoda. Svůj post má opustit ke konci listopadu 2019, odchází po vzájemné dohodě. Nahradí ho stávající šéf Evropy 2 David Šmídt, který bude zastávat nově vytvořenou funkci vedoucího rádií skupiny Active. Frekvence 1 je součástí skupiny Active, která patří do mediálních aktivit Czech Media Invest (CMI) Daniela Křetínského, Patrika Tkáče a Romana Korbačky.

Miroslav Škoda je s rádiem Frekvence 1 spojen téměř celé poslední čtvrtstoletí. Na Frekvenci 1 začínal v roce 1995, pracoval zde jako reportér a moderátor. Od roku 1999 do roku 2002 působil jako šéfredaktor zpravodajství Frekvence 1 a Evropy 2, od roku 2002 pracoval na pozici šéfdramaturga Frekvence 1. Ředitelem Frekvence 1 se stal v roce 2007. 

Frekvence 1 se v posledních letech potýkala s poklesem poslechovosti (viz graf níže), ale v posledním roce se tento trend podařilo zvrátit. Podle posledních výsledků výzkumu poslechovosti Radioprojektu za druhé a třetí čtvrtletí 2019 se poslechovost stanice zlepšila. Frekvenci 1 denně poslouchá 668 tisíc posluchačů, týdně potom 1,28 milionu (zdroj: Radioprojekt, 2+3Q/2019).

Vývoj poslechovosti (včera) top celoplošných stanic, 2006-2019, zdroj: Radioprojekt, SKMO, ASMEA, Median, Stem/Mark

Vývoj poslechovosti (včera) top celoplošných stanic, 2006-2019, zdroj: Radioprojekt, SKMO, ASMEA, Median, Stem/Mark

Frekvence 1 loni uvedla silnou mediální kampaň „Zapni rádio, vypni starosti", která cílila na posluchače středního věku. V průběhu letošního roku pak provedla několik programových změn, například obměnila moderátory pořadu Pressklub (odchod Xavera Veselého, naopak angažování Pavlíny Wolfové, Barbary Nesvadbové, Luďka Staňka), zavedla nový kontaktní pořad s Martou Jandovou, rozšířila zpravodajství a do pozice šéfredaktora stanice jmenovala Luboše Procházku

-mav-