Zastupitelství Radiohouse je zcela ve vlastnictví MMS

středa, 13. listopadu 2019, 11:10 Rádio MediaGuru

Změna portfolia zastupovaných rádií společností Radiohouse se odrazila i v novém majetkovém uspořádání.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Společnost Media Marketing Services (MMS) se letos na podzim stala jediným vlastníkem rozhlasového zastupitelství Radiohouse. Radiohouse se tím zcela začlenil do mediální skupiny Media Bohemia, která je největším provozovatelem komerčních rozhlasových stanic v České republice. 

Radiohouse, který vznikl v roce 2014 jako společný obchodní produkt (s účinností od ledna 2015) do té doby konkurujících si skupin Media Bohemia a tehdejší Lagardere (dnes Active), se tak po pěti letech společné existence majetkově rozdělil. Dosud v ní měla každá z uvedených společností 50% podíl. Rozdělení přichází v reakci na rozhodnutí skupiny Active svěřit od února 2020 prodej rozhlasové reklamy konkurenční společnosti Radio United Group (Media Club). MMS je tedy nově 100% vlastníkem Radiohousu, jednateli firmy jsou Daniel Sedláček a Štěpán Ryska.

Media Bohemia a také zastupitelství Radiohouse se v uplynulých dnech přestěhovaly do nových prostor „Sky Gallery" v Praze na Bělehradské ulici. Media Bohemia tak opustila své letité sídlo ve vinohradské vile v Koperníkově ulici a svá studia přestěhovala rovněž na Bělehradskou. Radiohouse se přestěhoval z nedaleké Škrétovy ulice. 

Podle nových dat výzkumu poslechovosti Radioprojektu za 2. a 3. čtvrtletí 2018 představuje podíl Radiohousu na reklamním rozhlasovém trhu 31 %. Svými rádii denně osloví 2 mil. posluchačů, týdně je to 3,6 mil. posluchačů. Podíl konkurenčního Radio United (Media Clubu) se po změnách v portfoliu (příchod Evropy 2, Frekvence 1, Dance radia a Bonton rádia) zvýší na 44 %. Denní poslechovost představuje 3 mil. posluchačů, týdenní 5 mil. posluchačů.

-mav-