Značky čajů Jemča a Pigi kupuje Dr. Müller Pharma

středa, 15. ledna 2020, 14:10 Aktuality, Marketing MediaGuru

Od indického koncernu Tata Global Beverages koupila značky Jemča a Pigi česká firma Dr. Müller Pharma.

Zdroj: Jemča

Zdroj: Jemča

Značky čajů Jemča a Pigi se vrací do českých rukou. Od dosavadního vlastníka, indického koncernu Tata Global Beverages, ji v otevřeném tendru koupila česká firma Dr. Müller Pharma, výrobce léčiv, zdravotnických prostředků, kosmetiky a doplňků stravy. Obě strany se dohodly, že nebudou hodnotu transakce zveřejňovat. 

„Společnost jsme prodali ze strategických důvodů,“ komentuje transakci Manesh Thakrar, finanční ředitel Tata Global Beverages pro zahraniční trhy, s tím, že vhodného kupujícího hledala několik let. „Záleželo nám totiž na tom, abychom našli zájemce, který bude mít jasnou vizi, bude ochoten do firmy investovat a bude mít energii značky Jemča a Pigi dále rozvíjet,“ dodává. 

„Vážíme si tradice, kterou výroba čajů v Jemnici má a naším dlouhodobým záměrem je dál jí rozvíjet. Cítíme také velkou odpovědnost za značky Jemča a Pigi a chceme jim dát nový impuls,“ komentuje Vladimír Müller, zakladatel společnosti Dr. Müller Pharma.

Firma Dr. Müller Pharma byla založena v roce 1995 v Hradci Králové. Mezi známé značky z jejího portfolia patří Müllerovy pastilky, Urosept a Varikosan. Patří do ní i výrobce bylinných čajů Megafyt Praha.

-stk-