Mladá fronta se dohodla na úvěru s CPI Property

úterý, 3. března 2020, 09:35 Tisk MediaGuru

Vydavatelství Mladá fronta získá finance na provoz od CPI Property Group.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Společnost Mladá fronta se dohodla na úvěrovém financování ve výši 45 mil. Kč se skupinou CPI Property Group, kterou většinově vlastní miliardář Radovan Vítek. Finance od skupiny pomohou Mladé frontě pokračovat v rozvoji dosavadních aktivit a mají naplnit byznys plán, který pro letošek počítá s mírným ziskem.

„Nabídku provozního financování jsme společnosti Mladá fronta učinili proto, že jsme přesvědčeni o perspektivnosti celého vydavatelství. Věříme, že značka s více než 75letou tradicí, která zaměstnává zkušené odborníky, je dobrou investicí,“ říká Zdeněk Havelka, výkonný ředitel společnosti CPI Property Group. V rámci následných kroků v insolvenčním řízení má CPI zájem zájem ucházet se o převzetí vydavatelství a o pokračování v jeho aktivitách.

Vydavatelství Mladá fronta má několik divizí, od dětských titulů, přes ekonomická periodika až po odborné medicínské tituly. Součástí je i divize Knihy, která je v současné době nejstarším kontinuálně fungujícím vydavatelem knih v České republice. „Všechny aktivity Mladé fronty jsou velmi zajímavé a navzájem se doplňují. Tituly zaměřené na ekonomiku a byznys pro nás mohou být například zajímavou odbornou platformou přinášející synergie pro naše real estate aktivity,“ doplňuje Zdeněk Havelka.

„Naší prioritou je zachovat chod společnosti, udržet pracovní místa a ani na den nepřerušit vydávání našich médií. Rychlá a férová dohoda s CPI Property Group k tomu samozřejmě významně přispěla,“ komentuje Jan Mašek, generální ředitel vydavatelství Mladá fronta.

Zástupci obou firem podepsali úvěrovou dokumentaci. Obě společnosti se dohodly, že bližší informace o podmínkách úvěru zveřejňovat nebudou.

Společnost Mladá fronta se dostala pod tlak poté, co jí úvěrující banka v zesplatnila provozní kontokorent. Představenstvo společnosti tak muselo požádat o ochranu před věřiteli a management zahájil proces krizového řízení, jehož cílem je dosáhnout reorganizace při zachování provozu společnosti a pracovních míst. Kromě zajištění provozního financování prostřednictvím úvěru, o němž jednala vedle CPI Property Group také s Czechoslovak Group Michala Strnada, vedení společnosti pokračuje v jednáních s potenciálními investory. O případný kapitálový vstup má zájem slovenská společnost Crane Constancy Investments.

-stk-