V Česku vede pro chat WhatsApp, na Slovensku Skype

neděle, 3. května 2020, 08:00 Aktuality, Internet & Mobil, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

Z chatovacích aplikací Češi nejraději volí WhatsApp, Slováci Skype. Vyplývá to z analýzy slevového portálu Picodi.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Hromadný přesun lidí na home office v době pandemie nahrává chatovacím a videokonferenčním aplikacím. V online prostředí probíhají dnes obchodní schůzky, firemní porady,  školní vyučování i soukromé konverzace. Zájem o tyto komunikační programy stoupá, v Evropě od zavedení omezení byl zaznamenán až sedminásobný nárůst. Vyplývá to z analýzy mezinárodního slevového portálu Picodi.com.

Z aplikací od Googlu, Microsoftu, Facebooku či Rakutenu Češi nejraději volí WhatsApp (Facebook), která je lídrem ve 22 sledovaných zemích, například v Portugalsku, Španělsku, Itálii či Německu. Slováci oproti tomu častěji sahají po Skypu (Microsoft), který má největší zastoupení v Polsku, Maďarsku nebo Řecku. Ve Velké Británii, Norsku, Litvě nebo Estonsku je nejoblíbenější Zoom, který nedávno oznámil přes 300 milionů uživatelů. Viber (Rakuten) se na prvním místě umístil například v Bělorusku, Microsoft Teams v Lichtenštejnsku a Gruzii a Google Meet v Dánsku. 

Zdroj: Picodi.com

Zdroj: Picodi.com

Průzkum byl založen na statistikách hledaností 19 programů pro videokomunikaci podle archivních dat Google (pomocí nástroje Plánovač klíčových slov).

-stk-