Ikea otevře své první výdejní místo v Hradci Králové

čtvrtek, 28. května 2020, 11:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Ikea otevře první ze svých výdejních míst v České republice, a to v Hradci Králové. Vyzvedávat zásilky zde půjde od pátku 5. června.

První z několika výdejních míst Ikea bude v Hradci Králové, zdroj: Shutterstock

První z několika výdejních míst Ikea bude v Hradci Králové, zdroj: Shutterstock

Nábytkářský řetězec Ikea postupně mění svůj dosavadní koncept, snižuje ceny a plánuje letos otevřít minimálně pět výdejních míst v regionech. To první začne fungovat od pátku 5. června v Hradci Králové. Původně bylo v plánu míst sedm, koronavirová krize tento scénář trochu změnila.

Objednávat zboží s doručením do tohoto výdejního místa mohou zákazníci na webu Ikea.cz od pondělí 1. června. Na místě budou platit veškerá hygienická a bezpečnostní opatření. Výdejní místo bude zásobovat obchodní dům Ikea v Praze na Černém Mostě. Provozovat ho bude logistická společnost HRAL.

Zákazník, který si zboží objedná a zvolí si službu Klikni a vyzvedni, bude mít nově na výběr možnost vyzvednutí právě v Hradci Králové. Dosud tato služba nabízela možnost vyzvednutí zboží jen v obchodních domech. Výdejní místo bude otevřeno tři dny v týdnu, ve středu a v pátek od 14 do 19 hodin a v sobotu od 9 do 14 hodin. Výdejní místo se nachází na západním okraji Hradce Králové na adrese Kutnohorská 226 v areálu hypermarketu. 

Ceny za službu jsou odstupňovány podle celkové hmotnosti zboží v objednávce. Začínají na 299 Kč pro objednávky do 90 kg, u zásilek do 200 kg zákazníci zaplatí 399 Kč a maximální cena za tuto službu je 699 Kč u objednávek, které přesahují 200 kg.

„Ve srovnání s doručením přímo do bytu zákazníci při využití výdejního místa zaplatí za službu výrazně méně. Například při objednání křesla Strandmon zhruba polovinu, u kuchyně nad 200 kg ušetří zákazník za dopravu až tři čtvrtiny,” doplňuje Ivan Jančo, ředitel obchodního domu Ikea Černý Most.

Ikea už nestaví svůj model podnikání výhradně na obchodních domech na okrajích měst, ale chce být zákazníkům blíž. Podobně jako v zahraničí se tak i v České republice se odráží tento nový koncept. Zatímco v Česku malou prodejnu v Praze Ikea loni po roce zavřela, na začátku ledna otevřela nový pop-up v košickém obchodním centru Aupark.

IKEA při otevření obchodů omezí počet zákazníků

středa 6. května 2020

-zue-