Kramárová nově vede časopis Heroine, Urbanová řídí web

úterý, 2. června 2020, 12:40 Aktuality, Tisk, Lidé MediaGuru

Vedení časopisu Heroine převzala Michaela Kramárová. Dosavadní šéfredaktorka Anna Urbanová zůstává jako vedoucí obsahu a šéfredaktorka webu.

Michaela Kramárová, foto: Heroine

Michaela Kramárová, foto: Heroine

Novou šéfredaktorkou časopisu Heroine (vydavatelství Partners media) je od května Michaela Kramárová. Anna Urbanová, která stojí za obsahem projektu, bude nadále působit jako vedoucí obsahu tištěné verze a bude také šéfredaktorkou webu Heroine.cz.

Michaela Kramárová se na prvních číslech Heroine podílela jako supervizorka. Pomáhala především s vizuální podobou časopisu a speciálními redakčními projekty. Další číslo, které vyjde v červenci, už vzniká pod jejím vedením. Kramárová předtím devět let působila na pozici šéfredaktorky čtrnáctideníku Žena a život, z časopisu odešla nedlouho poté, co vydavatelství Bauer Media bylo koupeno skupinou Mafra.

„Budujeme značku Heroine jako brand, který promlouvá k současným českým ženám a nabízí jim jiný obsah než tradiční ženské lifestylové časopisy. Chceme, aby Heroine byla chytrá, a přitom zábavná, aby to byl unikátní časopis, po kterém ženy sáhnou, když si chtějí rozšířit obzory a když hledají inspiraci. Jsem nadšená z toho, co nám vzniká pod rukama,“ uvedla Kramárová k dalšímu směřování časopisu. Spolu s ní do redakce přichází artdirektorka Jana Urbánková a editorka Veronika Hesounová, s nimiž spolupracovala v redakci Ženy a život.

O sociální sítě projektu nově pečuje Eva Dragulová. Dosavadní šéfredaktor webu Matouš Hrdina bude v redakci působit na částečný úvazek jako editor a redaktor speciálních projektů.

Náklad dvouměsíčníku Heroine se po třech číslech přiblížil hranici 10 000 výtisků, web v květnu navštívilo 250 tis. reálných uživatelů.

-mav-