Módní e-shop ZOOT spouští vlastní online tržiště

pondělí, 1. června 2020, 11:30 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

ZOOT připravil vlastní marketplace, do příštího roku na něm chce prodávat na 20 tisíc produktů od partnerů.

Zdroj: ZOOT

Zdroj: ZOOT

E-shop s módou ZOOT spouští vlastní online tržiště, přes nějž chce nabízet zboží ostatních dodavatelů. Chce se tak nyní otevřít obchodům a značkám čelícím problémům v důsledku pandemie koronaviru. 

„První značka Under Armour už je na webu k dispozici našim zákazníkům. V další vlně nasazujeme Pietro Filipi, Karu, Styx nebo třeba eko zboží e-shopu Econea. Naší zásadní podmínkou jsou kvalitní fotky, a tak jsme chtěli vyřešit i ty situace, kdy je partneři nebudou mít v dostatečné kvalitě. Dáváme tak k využití i ateliér v naší centrále v Říčanech a vytvořili jsme rovnou službu, díky které jsme schopni pro partnery fotky dofotit,” říká za firmu Robert Vojáček, ředitel odpovědný za růst.

ZOOT, jehož stránky v dubnu navštívilo 1,5 milionu uživatelů, jedná s dalšími desítkami českých módních firem, které během následujících týdnů postupně na e-shopu vystaví své produkty. Tyto budou moci využít i síť výdejen radosti, kde je možné si zboží před nákupem vyzkoušet. V tuto chvíli jich má e-shop 20 vlastních a přes 60 partnerských, které jsou součástí různých módních obchodů po celé zemi.

Zároveň ZOOT připravil program financování skladových zásob ostatních módních hráčů na trhu, jež by jim pomohl částečně pokrýt cash flow potřeby provozu. „Tento program v první fázi finančně kryje ZOOT z prostředků majoritního akcionáře, kterým je investiční skupina Natland, ale zároveň jej připravujeme do podoby bankovního produktu spolu s finanční institucí působící na českém trhu,“ přibližuje CEO společnosti Lukáš Uhl.

Technicky napojení probíhá podobně, jako když e-shopy vystavují své produkty na Heureku. Všechny údaje o produktu včetně fotek se použijí z feedu. Hlídání dostupnosti a stahování ze skladu partnera je přes jednoduché API napojení, aby vše probíhalo v reálném čase a zákazník měl při výběru a nákupu plný komfort.

Chceme opravdu důsledně u partnerů hlídat kvalitu zboží a chceme si udržet velkou rychlost dodání, a tak jsme se rozhodli, že poslední míli k zákazníkovi si chceme držet pod svou kontrolou. Když si tedy na ZOOTu objednáte dvoje šaty z našeho skladu, kde stále držíme zásoby v hodnotě kolem 150 milionů Kč, a jedno tričko od našeho partnera, tak my vše zkompletujeme u nás na expedici a vám zašleme v jedné zásilce z našeho skladu,” dodává Vojáček s tím, že cílem je mít na marketplace v příštím roce 20 tisíc nových partnerských produktů. 

ZOOT se tak se svým marketplace řadí k dalším velkým e-shopům, které partnerský prodej na českém trhu rozvíjí. Skupina Mall přes své tržiště, kde nyní prodává více než 800 partnerů, generuje již čtvrtinu svých objednávek. Vlastní partnerský program pod názvem Dropshipment má i Alza. 

Tržiště generuje Mallu přes čtvrtinu objednávek

čtvrtek 28. května 2020

-stk-