Tržiště generuje Mallu přes čtvrtinu objednávek

čtvrtek, 28. května 2020, 10:05 Aktuality, Retail MediaGuru

Partnerský prodej na Mall.cz tvoří více než 25 % ze všech objednávek.

Zdroj: Mall.cz

Zdroj: Mall.cz

Partnerský prodej v rámci Mall.cz roste – zapojuje se do něj čím dál více obchodníků a prodeje z tržiště tvoří již více než 25 % ze všech objednávek na e-shopu.

K rozvoji online tržiště přispěla koronavirová krize, kvůli níž muselo na dva měsíce většina obchodníků uzavřít své provozovny. Někteří z nich tak využili možnost partnerského prodeje a vstoupili přes něj do e-commerce. „Jen obchodníci, kteří se do programu připojili během března, prodali na Mallu za duben zboží za šest milionů korun. V květnu to již bude okolo 10 milionů,“ vysvětluje ředitel Mall Partner Jakub Kováč.

Mallu se za poslední dva měsíce podařilo zrychlit onboarding a noví obchodníci mohou začít prodávat již během 24 hodin. Od poloviny března jich přibyly tři stovky a nyní na online tržišti prodává již přes 800 partnerů. Partnerský prodej přitom tvoří mezi 25 až 30 procenty objednávek na Mall.cz. 

Díky marketplace si Mall.cz rovněž rozšiřuje svou nabídku, a to i v segmentech méně obvyklého zboží. Například v momentech nejhlubší krize, kdy si lidé podomácku šili roušky, bylo možné tak koupit šicí stroje, následně mohli využít nabídky trampolín či vířivek. „V těchto segmentech díky partnerům dokážeme uspokojit poptávku mnohem lépe, než kdybychom se spoléhali jen na vlastní nabídku,” uzavírá Jakub Kováč.

Mall Partner: Chceme budovat globální marketplace

pondělí 27. dubna 2020

-stk-